undefined
undefined

Laporta ne može da prežali Mesija: Imali smo dogovor, uslovi su bili definisani, ugovor se uklapao u FFP...

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.07.23. | 00:12

Prvi čovek Barselone još jednom o tome kako je propao povratak Argentinca na Kamp Nou

Bolan je bio rastanak Lionela Mesija i Barselone, teško su to podneli svi na Kamp Nouu, a činise da im još teže pada što se Argentinac ovoga leta nije vratio u Kataloniju. Naročito Đoanu Laporti. Nikako ne može da prežali što je dogovor propao, a sve je bilo ukalkulisano. 

Lionel Mesi sleteo je u Majami, u nedelju će potpisati ugovor i otvoriti novo poglavlje u kariji. Međutim, sve je moglo da bude drugačije. Trebalo je da se vrati tamo gde se odškolovao, u klub koji ga je lansirao u fudbalsko sazvežđe, međutim, teške godine u Parizu ostavile su trag i svetski prvak nije bio spreman na novu dozu stresa. 

Izabrane vesti

Odlučio se Lionel Mesi za lagodniji život i sporazum sa Barselonom pao je u vodu. Džaba što je sve bilo definisano, što su Đoan Laporta i saradnici ubedili Havijera Tebasa da se njegov ugovor uklapa u finansijsku konstrukciju i što su argentinski as i njegov otac slali pozitivne signale... 

“Bilo je mogućnosti, postojao je dogovor. Leo je hteo, Horhe je hteo...Nismo želeli da se nešto nepredviđeno dogodi, rekli smo da ćemo ih obavestiti kada sve bude u redu oko finansijskog fer-pleja. Prošlo je neko vreme, ugovor je bio spremljen, a ond aje Horhe želeo da razgovara sa mnom i rekao mi da se Leo odlučio za Inter Majami, jer je proveo teške sezone u Parizu. Tamo je bio pod velikim pritiskom, a u Majamiju će biti smireniji”, još jednom je Đoan Laporta ispričao tužnu Barseloninu priču i nastavio: 

“Razgovori nisu nastavljeni, želimo mu svako dobro u Majamiju. Barselona je bila i uvek će biti njegov dom. Veza je bila prekinuta kada je otišao u Pariz, a kasnije nije postignuto ono što su obe strane želele”. 

Iako je Barselona imala dosta problema sa finansijskim fer-plejom u prethodnom periodu i neretko se mučila da registruje igrače, ugovor na koji Lionel Mesi nije stavio paraf ne bi bio sporan. Liga je za njega dala zeleno svetlo. 

“Imali smo ovlašćenje lige da se Leov ugovor uklopi u celu priču. To je nešto o čemu smo razgovarali sa Horheom, sve je bilo definisano”. 

Čini se da se prvi čovek Barselone neće smiriti dok Lionela Mesija opet ne vidi u dresu katalonskog kluba... 

“Dobro bi bilo da se za 125 godina od osnivanja kluba ponovo okupimo, da na jednom mestu budu oni koji su Barselonu učinili velikom”, poručio je Đoan Laporta i dodao: 

“Vidim ga ponovo u Barseloni, ali je komplikovano, treba da pitate njega. Ovaj put je imao ideju da dođe, želeli smo da dođe. Ćavi, Upravni odbor i ja. Leo veoma vodi računa o sebi, izuzetno je talentovan, mogao bi još da igra i bude igrač odluke, kao što je bio na Svetskom prvenstvu”.


tagovi

Đoan LaportaLionel MesiBarselonaLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara