Džon Stons i Kajl Voker (©Reuters)
Džon Stons i Kajl Voker (©Reuters)

Baš ono čega se Pep bojao: Trojica Sitijevih defanzivaca pod upitnikom za Arsenal

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.03.24. | 19:52

Kajl Voker i Džon Stons propustili današnji timski trening

Situaciju u kojoj se pre tri nedelje protiv njega našao Jirgen Klop, ovog vikenda na svojoj koži mogao bi da oseti Pep Gvardiola. Mogao, jer ništa još nije definitivno, ali nema sumnje da treneru Mančester Sitija ni najmanje nije svejedno, budući da su trojica njegovih defanzivaca pod znakom pitanja za derbi 30. kola Premijer lige.

U nedelju će na Etihad stići Arsenal, lider prvenstva i jedan od dva rivala engleskog šampiona u trci za titulu, a Gvardiola će se do tada preznojavati, jer povredama obeležena reprezentativna pauza dovela je do ostvarenja Pepovih najvećih strahova.

Izabrane vesti

"Moja želja je da svi budu dobro. Nekad je teško u tom periodu, jer to je najnaporniji deo sezone. Raspored je raspored. Neću gledati utakmice. Odmaraću i kada se vrate u četvrtak videćemo koji igrač je 'preživeo', a koji nije", izjavio je Gvardiola pred početak reprezentativne pauze, ni ne sluteći kakva će ga situacija sačekati u trening centru.

Ederson, Kevin de Brujne i Džek Griliš bili su pošteđeni reprezentativnih obaveza zbog problema sa fizičkom spremom, a glavobolju španskog stručnjaka pojačali su Mateus Nunes, Manuel Akandži, Kajl Voker i Džon Stons, koji su se u klub vratili povređeni.

Najozbiljnija je situacija sa poslednjom dvojicom, koji su propustili današnji trening Sitija, prvi timski po završetku reprezentativne pauze. Voker je zbog problema sa zadnjom ložom morao u ranoj fazi utakmice sa Brazilom da napusti teren i prema pisanju Dejli Mejla sasvim izvesno će propustiti meč sa Arsenalom, dok je Stons zbog bola u primicaču završio meč sa Belgijom posle svega devet minuta.

Akandži, koji se povredio na treningu švajcarske reprezentacije, prema pisanju engleskih medija takođe je pod upitnikom, mada je kao i Ederson, De Brujne, Griliš i Nunes trenirao sa ostatkom ekipe.

Daleko od toga da Gvardiola u timu nema rezervnih opcija kojima bi zakrpio odbranu, ali pitanje je kako bi ona izgledala na terenu ukoliko nijedan od pomenute trojice ne bude mogao da zaigra. I to protiv najefikasnijeg tima Premijer lige...



tagovi

Džon StounsKajl VokerPep GvardiolaManuel AkanđiMančester Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara