Foto: AFP
Foto: AFP

Bastija hita ka drugoj uzastopnoj promociji

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.03.21. | 14:05

Tim sa Korzike je na dobrom putu da se vrati u drugu ligu

Morala je Bastija 2017. godine zbog finansijskih nepravilnosti iz druge lige da se preseli u četvrtu (iste sezone ispala iz Lige 1), ali se korak po korak vraća tamo gde po tradiciji i pripada.

Prethodne sezone izborila je plasman u treći rang, a već ove je na dobrom putu da se domogne i druge po kvalitetu francuske lige. Posle 24 odigrana meča u prvenstvu, tim sa Korzike drži visoku drugu poziciju, a trijumfom u poslednjem meču 26. runde protiv Kreteja mogao bi na osnovu bolje gol-razlike da prezume čelo tabele od Keviji-Ruena.

Izabrane vesti

Pritom, Bastija će nakon večerašnje utakmice imati još jednu priliku da se domogne liderske pozicije, pošto ima meč manje od timova iz vrha. Na kraju krajeva, i da ne uspe u svojoj nameri, gotovo je izvesno da će se plasirati u viši rang, s obzirom da direktnu promociju obezbeđuju prve dve pozicije, a Bastija je trećeplasiranom Šoleu pobegla na deset bodova prednosti, i mogla bi još više, u zavisnosti od učinka u preostala dva meča.

20.45: (1,48) Bastija (3,70) Kretej (7,50)

Gosti sa severa Francuske će se u nastavku sezone grčevito boriti za opstanak. Trenutno su na dva boda od opasne zone, a učinak od samo tri osvojena boda na prethodnih sedam utakmica (tri vezana poraza) nije nimalo ohrabrujuć. Ali za poboljšanje bodovnog salda moraće da se izbore na drugom mestu. Korzika nije mesto za tako nešto. Bastija je na svom terenu prikupila najviše bodova u prvenstvu i pride je kod kuće samo jednom poražena, dok je Kretej drugi najslabiji gost, sa samo jednim trijumfom na gostujućem terenu.

Stoga će večerašnji meč dobro doći Bastiji da posle tri vezana remija upiše i prvu pobedu i u nizu bez poraza udari i 12. uzastopnu recku.

FRANCUSKA 3 - 26. KOLO

Ponedeljak

20.45: (1,48) Bastija (3,70) Kretej (7,50)



tagovi

BastijaFrancuska 3

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara