Batak (©Starsport)
Batak (©Starsport)

Batak: Pobeda nam donela veliko olakšanje; Kerkez: Platili smo ceh zbog prevelike želje za preokretom

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.03.23. | 19:20

Treneri Vojvodine i Čukaričkog sumirali utiske posle odigranog derbija u Novom Sadu

Posle skoro pet godina posta fudbaleri Vojvodine uspeli su da savladaju Čukarički, nakon što su danas na “Karađorđu” odigrali izuzetno uzbudljivu utakmicu (3:2). Vojvodina je imala prednost od dva gola, gosti su uspeli da u drugom delu izjednače, ali desetak minuta pre kraja pogodak Lazarevića doneo je Novosađanima ceo plen. Ovom pobedom Stara dama je oživela ambicije da može na kraju sezone do ostvarenja cilja – trećeg mesta na tabeli Mozzart Bet Superlige, koje donosi grupnu fazu u Evropi.

Šef stručnog štaba Vojvodine Radoslav Batak poručio je da su posle ove pobede svi osetili veliko olakšanje.

Izabrane vesti

Bila je dinamična utakmica između dva kvalitetna tima. Mnogo nam znači ova pobeda, jer kad vodite 2:0, pa onda bude 2:2 i na kraju opet pobedite, onda osetite neko olakšanje. Međutim, već sutra se okrećemo novoj utakmici. Pri vođstvu do 2:0, imali smo još nekoliko šansi. U drugom delu smo malo pali, došlo je do opuštanja, ušla je malo  u nas i nesigurnost posle primljenih golova, ali smo pokazali karakter i došli do pobede. Pred nama je dug put, moramo još dosta da radimo i ima još prostora da se poprave svi aspekti igre. Čestitam momcima na tome što su pokazali karakter, a videćemo na kraju šta smo zaslužili i koliko bodova ćemo osvojiti. Nadam se da će to biti dovoljno za Evropu”, rekao je Batak posle meča.

Zbog povrede danas se u protokolu nije našao kapiten ekipe Stefan Đorđević, a iz istog razloga ranije su teren napustili Uroš Vitas i Nikola Čumić.

“Mislim da je kod Vitasa nezgodna situacija. U pitanju je primicač, ali znaće se tek sutra stepen povrede. On je i ranije bio rovit, ali nadam se da neće duže odsustvovati sa terena. Čumić je osetio bol u zadnjoj loži, imao je veliki broj sprinteva i po ovakvom terenu tako nešto je očekivano. Stefan Đorđević je dobio nezgodan udarac na treningu i zbog toga nije bio u protokolu”, objasnio je trener Lala Radoslav Batak.

Šef stručnog štaba Čukaričkog Dušan Kerkez istakao je da se teško vratiti u meču posle rano primljenih golova, ali da su na kraju poraženi zbog prevelike želje da dođu do preokreta.

Čestitam Vojvodini na pobedi. Kada otvorite ovako utakmicu, sa vrlo brzo primljena dva gola, onda je jako teško da se vratite protiv kvalitetne ekipe kao što je Vojvodina. U drugom poluvremenu energija je bila na visokom nivou i nakon što smo se vratili posle 2:0, verovatno zbog prevelike želje da se pobedi, platili smo ceh. Bila je zanimljiva utakmica, pravi derbi ekipa koje se bore za Evropu. Mojim momcima čestitam na drugom poluvremenu, a to prvo poluvreme treba da nam bude veoma velika škola. Imali smo problema s tim ulaskom u igru, ali radićemo na tome. Igraćemo opet sigurno i videćemo na kraju gde smo”, istakao je strateg Čukaričkog Dušan Kerkez.



tagovi

Radoslav BatakDušan KerkezFK VojvodinaČukaričkiMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara