Batak pred Kup: Utakmica sa Čukaričkim najvažnija u sezoni, želimo plasman u finale

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.05.23. | 12:47

Stara dama dočekuje Brđane u polufinalu masovnijeg takmičenja

(Od dopisnika Mozzart Sport iz Novog Sada)

Ostala su još dva kola do završetka Mozzart Bet Superlige, a istovremeno se bliži i rasplet u kup takmičenju. Vojvodina je izgubila šanse da se preko prvenstva domogne grupne faze nekog evropskog takmičenja, ali će dugu evropsku jesen pokušati da obezbedi osvajanjem trofeja masovnijeg takmičenja. Prva naredna prepreka Staroj dami ka tom cilju je Čukarički, sa kojima će na Karađorđu odmeriti snage u okviru polufinala (sreda, 18.30, TV Arena Premium 2).

Izabrane vesti

Nije ništa ništa novo kada kažem da nas sutra očekuje najvažnija utakmica u sezoni. Mnogo ih je bilo do sada, ali i ova je jedna od takvih. Želimo da uđemo u finale i da se upišemo u istorijske stranice kluba, jer Vojvodina je do sada osam puta igrala finale Kupa, a dva puta osvajala ovaj trofej. Svesni smo važnosti utakmice, spremni smo i verujem da ćemo to pokazati pred našom publikom”, rekao je šef stručnog štaba Vojvodine Radoslav Batak na konferenciji za medije.

Novosađani meč sa Čukaričkim dočekuju posle dva vezana prvenstvena poraza. Na Banovom brdu su ih nadigrali upravo Brđani (1:0), a u prošlom kolu u poslednjim momentima poraženi su od Crvene zvezde na Marakani (1:2). Batak smatra da su i u tim susretima pokazali dosta dobru igru.

“U svakom dobru ima i nešto loše, ali i obrnuto. Rekao sam i posle te utakmice sa Čukaričkim da smo bili bolji rival, ali smo napravili jednu, dve greške koje su nas koštale poraza. Analizirali smo i utakmicu sa Zvezdom i videli mnogo dobrih stvari. U drugom poluvremenu smo bili hrabri, konkurentni i na kraju imali dobre šanse koje smo mogli da realizujemo. Potrebno je vreme da bi se takve šanse krunisale pogocima. Iako rezultatski nismo prošli najbolje, igra je bila dobra. Želimo da ponovimo dobre stvari i da broj grešaka smanjimo na minimum. Kup je takvo takmičenje da se svaka greška kažnjava i zato moramo da budemo maksimalno koncentrisani”

U meču sa Crvenom zvezdom stručni štab Lala je redukovao minutažu standardnijim prvotimcima, razmišljajući o polufinalu Kupa. Kadrovska situacija je trenutno dosta dobra.

“Na prošloj utakmici smo malo i taktizirali. Rekao sam igračima da je utakmica sa Crvenom zvezdom prvo, a sa Čukaričkim drugo poluvreme. Ali u svaku utakmicu ulazimo ozbiljno kako i dolikuje Vojvodini i njenoj tradiciji. Uroš Nikolić je bolestan i jedino on nije trenirao juče, svi ostali igrači su spremni”, zaključio je trener novosadske Stare dame.


tagovi

Radoslav BatakKup Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara