(©Starsport)
(©Starsport)

Batak pred Partizan: Imamo mnogo razloga da verujemo u pobedu

Vreme čitanja: 3min | pet. 04.08.23. | 14:11

“U klubu vlada jedinstvo”, poručuje strateg Lala

Loše je Vojvodina otvorila novu sezonu. Na premijeru u Mozzart Bet Superligi poraženi su ubedljivo od Crvene zvezde (0:5), a u oba meča ih je nadigrao kiparski APOEL (1:2, 1:2) i eliminisao iz kvalifikacija za Ligu konferencije.

Ipak, u taboru Stare dame vlada optimistična atmosfera i Novosađani veruju da mogu do prvog ovosezonskog trijumfa već u nedelju, kada će u derbiju drugog kola dočekati Partizan (19.00, TV Arena Premium 1).

Izabrane vesti

“Utakmica sa Partizanom dolazi u delikatnom trenutku, ali od prvog meča otkad smo došli u klub, imali smo težak raspored. Posle ove utakmice protiv APOEL-a još više sam uveren u uspeh, ukoliko budemo ponovili igru iz prvog poluvremena. Partizan je jači u odnosu na prošlu sezonu i dovođenjem napadača Mateusa i desnog krila Severine, uz igrače koji su tu odranije, za nijansu su kvalitetniji tim. Ako budemo u meč ušli dobro energetski kao i juče, verujemo da možemo da ostvarimo pobedu”, rekao je trener Vojvodine Radoslav Batak na konferencije za medije.

Trener Stare dame istakao je da posle eliminacije iz Evrope vlada jedinstvo u klubu.

“Predsednik je sa članovima Upravnog odbora došao na trening da nam da podršku. Prepoznali su da smo dali maksimum i da smo igrali protiv jedne ozbiljne ekipe, koja je je pre nekoliko sezona izbacila i Partizan i Zvezdu. APOEL ima veliki broj trofeja, malo smo prenebregli tu činjenicu, a mi smo dominirali u prvom poluvremenu. To je rekao i trener APOEL-a Sa Pinto”.

Vojvodina je pretrpela sva tri poraza na startu sezone. Batak kaže da osećaju Lale pritisak pred novi derbi sa Partizanom, ali da je on sportski.

“APOEL i Zvezda su kvalitetne ekipe, a mi smo imali pehove kod primljenih golova u tim mečevima. To su bile posledice nespretnih okolnosti. Protiv Zvezde smo sami sebi dali gol, protiv APOEL-a je dosuđen penal za koji se ispostavilo da nije postojao, jer se lopta od noge odbila u ruku. Međutim, ne tražimo alibi. Pritisak postoji, ali je takmičarski. To sam rekao igračima i pred APOEL. Pristup mora da bude pravi i da igramo igru koju smo i igrali, a to je dinamično i ofanzivno. Rekao sam im da će se i posle APOEL-a igrati fudbal i da ćemo opet tražiti pobedu, koja nije moranje, nego naša želja”.

Posle okršaja sa beogradskim crno-belima, Voši sledi nešto lakši raspored.

“Veoma nam je bitna ova utakmica u nedelju, pa da uđemo u seriju lakših utakmica. Međutim, to su lakši protivnici samo na papiru, a zapravo nema lakih mečeva. Da je tako, ne bi ni Ferencvaroš ispao od ekipe sa Farskih ostrva. Nećemo da gledamo mnogo u budućnost, fokusirani smo na meč s Partizanom”.

Vošin strateg je najavio da će biti nekih rotacija u timu.

“Videćemo koje to pozicije u timu treba da osvežimo, kako bismo bili energetski dobri i kvalitetni protiv Partizana. Recimo, Zukić i Milosavljević su pretrčali zajedno 40, 50 kilometara i pokazali su da su spremni. Zukić je pokazao da je motor ekipe, ali vodićemo računa da budemo na najvišem energetskom nivou. Vraća se i Malbašić, koji je dobro ušao u utakmicu protiv APOEL-a. Imamo na raspolaganju 24 igrača koja su podjednako kvalitetna i koji u svakom trenutku mogu da odrade posao. Računamo i na naše mlade igrače, koji su se protiv Zvezde pokazali veoma dobro. Imamo mnogo razloga da verujemo u pobedu”, završio je trener Lala Radoslav Batak.


tagovi

Radoslav BatakFK VojvodinaMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara