Kabić je ovako proslavio gol Zvezdi (© Star sport)
Kabić je ovako proslavio gol Zvezdi (© Star sport)

Batak pred Voždovac: Mlada su i poletna ekipa, retko ko je uzeo bodove na “krovu”, ali moramo da grabimo ka vrhu

Vreme čitanja: 3min | pet. 03.03.23. | 11:59

Posle tri meča pauze u konkurenciji za tim i talentovani Uroš Kabić

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Sada)

Pre tri dana, fudbaleri Vojvodine su pregazili ekipu Radničkog iz Niša na Čairu (4:1) i tako na najlepši mogući način obeležili povratnički debi Radoslava Bataka kao novog šefa stručnog štaba. Lale nastoje da jurišaju ka vrhu tabele Mozzart Bet Superlige, a pred njim je još jedno neugodno gostovanje, budući da idu na megdan Voždovcu (nedelja, 18.00, TV Arena Sport 10).

Izabrane vesti

Moramo da pokažemo da smo izvukli pouke iz ranijih utakmica, želim da da budemo što direktniji i opasniji, što je više puta moguće. Voždovac je bolje rangiran na tabeli u odnosu na na našeg prošlog protivnika (Radnički Niš, op. aut.). Moramo da shvatimo da smo tek na početku rada i sačuvamo stvari koje su bile dobre, ali i da druge poboljšamo. Ima mnogo prostora za napredak, kako u fazi odbrane, tako i u napadu. Spremni smo, orni i svesni značaja trenutne pozicije, koju ne smemo da ispustimo, već da grabimo ka vrhu”, rekao je Batak.

Novi trener je poručio da izuzetno poštuje predstojećeg rivala, poznatog po talentovanim i poletnim igračima.

“Bilo bi malo prepotentno ako bismo gledali samo sebe, a ne i protivnika. Retke su ekipe koje su uzele bodove na ‘krovu’, iz nekoliko razloga: to je taj poseban teren, a ekipa Voždovca uvek mlada, poletna, školovana. To su sve bivši igrači beogradskih kubova, ali i našeg kluba. Miloš Pantović je prošao našu fudbalsku školu, kao i Mihajlo Nešković, koji je bio ovde sa nama i 2017. Vojvodina, kao i sve moje ekipe, uvek sa respektom ulaze u utakmice i nikad ne smeju niti da potcene, niti da precene protivnika”.

Osvrnuo se i na pristup ekipe u utakmici u Nišu, u kojem su Novosađani ubedljivo trijumfovali na domaćim Radničkim (4:1), uz napomenu da nema mesta opuštanju i euforiji.

“Pristup je bio onakav kakav smo i očekivali. O tome smo pričali kako bismo shvatili značaj takvog pristupa. Važno je da pokažemo karakter i da uz kvalitet koji posedujemo damo sve od sebe, a rezultat će biti posledica. Drago mi je što posle utakmice u Nišu nije bilo preterane euforije. Upravo iz tih razloga ne dozvoljavam da iko pomisli da je sad nešto lakše i rasterećenije. Igrači su svesni da imamo kvalitet i da smo na putu da ostvarimo još bolje rezultate, a to u većini slučajeva zavisi samo od nas”.

Bez obzira na ubedljivu pobedu protiv Nišlija, Novosađani su se malo opustili u finišu meča i omogućili Radničkom da postigne prvi gol. Strateg Vojvodine veruje da će im taj momenat poslužiti kao lekcija za buduće izazove.

“Sreća u nesreći je što smo primili taj gol. To ubuduće ne sme da se dozvoli. Imali smo individualne i grupne razgovore na tu temu. Vojvodina i ove okolnosti ne dozvoljavaju ni trenutak opuštanja. Jedina dobra stvar tog primljenog gola jeste što može da nam bude za nauk za neke druge utakmice, u kojim možda neće biti mnogo sreće u realizatorskim sposobnostima. Prema tome, ne smemo da dozvolimo takav pad koncentracije i discipline”.

U konkurenciji za okršaj sa Zmajevima posle tri utakmice pauze naći će se i talentovani Uroš Kabić, a takođe od manje povrede oporavio se i Nemanja Nikolić, koji je na poluvremenu napustio susret na Čairu.

"Nikolić je dobio posekotinu na mestu gde je operisao tetivu, ali se uspešno vratio redovnim obavezama zahvaljujući našem doktoru Vukosavu. I Kabić se oporavio, odradio trening, a videćemo koliko je u mogućnosti da pruži u ovom momentu. Jedino u ovom susretu nećemo moći da računamo na Vitasa, koji je dobio četvrti žuti karton”, zaključio je trener Stare dame Radoslav Batak.



tagovi

Radoslav BatakUroš KabićFK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara