Radoslav Batak (©Starsport)
Radoslav Batak (©Starsport)

Batak: Težak period, podmladili smo tim, bićemo bolji kada budemo kompletni

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.08.23. | 23:59

“Vojvodina zahteva rezultat i visoku poziciju, a u odnosu na prošlu sezonu mi želimo da napravimo korak dalje”, optimista je trener Lala posle četiri poraza na startu sezone

Četiri utakmice ovog leta – četiri poraza, eliminacija od kiparskog APOEL-a u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencije, neuspesi od večitih bez postignutog gola (0:7) u Mozzart Bet Superligi, očajan su učinak fudbalera Vojvodine.

Trener Novosađana Radoslav Batak svestan je da njegova ekipa razočarala na startu sezone. Crno-beli su slavili na Karađorđu golovima Saldanja i Meniga u nastavku utakmice.

Izabrane vesti

Zaslužena pobeda Partizana, delovali smo nezrelo, posebno u delu igre kada smo imali loptu u svojim nogama, jer smo ih potrošili previše bez završnog pasa", rekao je Batak.

Strateg Lala je istakao da porazi na startu sezone nisu laki, ali da Vojvodina neće odustati od svojih ciljeva.

Naravno da nas bole porazi, nakon APOEL-a, pa Crvene zvezde, pa revanša sa APOEL-om i došao je Partizan, teško da bi neko mogao da napravi teži raspored. Moramo svi da se dobro preispitamo gde su problemi, šta možemo da popravimo da budemo bolji. Ove sezone smo stavili akcenat na mladim igračima, danas je u sastavu bio opet Bukinac, odigrao je izvanredno kao protiv Crvene zvezde, ali nažalost taj rani žuti karton, kada ima ispred sebe Severinu, naterao nas je da napravimo tu izmenu. Iako je akcenat na mladim igračima, Vojvodina zahteva rezultat i visoku poziciju, a u odnosu na prošlu sezonu mi želimo da napravimo korak dalje. Igarli smo prva dva kola protiv Zvezde i Partizana, što je samo po sebi dovoljno teško. Vojvodina je ostvarila tu poziciju prošle sezone na tim pod znakim navoda manjim utakmcama. Mislim da to treba ove godine da bude rutina, da Vojvodina u 90 odsto uzme svih šest bodova protiv ekipa koje mora da pobedi i kod kuće i na strani”.

Trener Vojvodine istakao je da ima razloga u optimizam, posebno ako se uzme u obzir da su bitni igrači bili povređeni na startu sezone.

Naravno da verujemo u ovaj tim, a ne smemo da zaboravimo da smo bili oslabljeni na početku sezone, pošto se Malbašić tek vratio, Bolingi je stigao pre sedam dana, Kajević je i dalje povređen, nije nastupao ni na jednoj utakmici do sada. Kada budemo svi zdravi i svi na okupu, verujemo da ćemo biti mnogo bolji. Imamo i Uroša Nikolića, Kajevića, tu je i mladi Lazar Jovanović. Nikolić je prošao posle pet godina celokupne pripreme, svi znaju da ima probleme sa oba kolena i da mu je potrebno vreme da pronađe prošlogodišnju formu. Jednostavno, posle prve utakmice na Kipru, Čumić je bio tri dana bolestan, Vukić se vratio iz povrede, Bolingi nije bio registrovan… Igrali su igrači koji su bili na raspolaganju u tom trenutku. Ipak, vidim pozitivan period pred nama, ne bih bio tu da nisam pozitivan”, zaključio je Batak.

---------------------

Ako na svoj tiket dodaš jednu utakmicu Svetskog prvenstva za žene, možeš da dobiješ Samsung Galaxy Z flip 4 + 10.000 rsd

---------------------




tagovi

FK VojvodinaRadoslav BatakMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara