Baždar na gostovanju Jedinstvu u Ubu (© MN Press)
Baždar na gostovanju Jedinstvu u Ubu (© MN Press)

Baždar igra za sve dečake u crno-belom: Idealna prilika za pomeranje sa nule

Vreme čitanja: 3min | čet. 07.12.23. | 10:51

Crno-beli protiv Grafičara u Kupu Srbije (16 časova, TV Arena Premium 1)

Sad ili ko zna kad. Za jednog i(li) za sve. Bliži se kraj prvog dela sezone, a pomalo čudno deluje podatak da nijedan Partizanov omladinac još nije doprineo golu u ovoj sezoni. Niti pogodak, niti asistencija za momke iz čuvene fabrike talenata, što može da se tumači dvojako: kako da budu efikasni kad baš i ne dobijaju šansu, a opet ono malo vremena što provedu na terenu ne koriste. I to bi moglo da se promeni u završnom susretu osmine finala Kupa Srbije, protiv Čukaričkog (16 časova, TV Arena Premium 1).

Zato će svetla reflektora u Humskoj ovog četvrtka biti usmerena ka Samedu Baždaru, momku koji je već treću sezonu deo seniorskog pogona i koliko god nagoveštavao potencijal u mlađim kategorijama (a blistao je) nikako da ubedi struku i rukovodioce da isto može na seniorskom nivou. Možda ima veze sa činjenicom da mu pozicija nije definisana, jer se pojavljivao u špicu, kao drugi napadač i po oba krila, a može biti da se deo odgovora na pitanje zašto posti krije u rečima Igora Duljaja.

Izabrane vesti

Maksimalno se trudi, on ima „čudnu“ glavu, što je interesnatno.. Stvarno vredno radi, ostaje posle svakog treninga, samo mora da shvati neke stvari, što je normalno za mladog igrača, pune mu glavu sa raznih strana. Dokle god vredno radi verujem u njega“, precizirao je trenera Parnog valjka i nagovestio da će Pazarac početi meč sa članom Mozzart Bet Prve lige Srbija.

Starter je bio i u Ubu, ali se nije proslavio tokom prvih 45 minuta, posle toga je presedeo na klupi susrete sa Novim Pazarom i Čukaričkim i dobio po 14 minuta na mečevima sa TSC-om i Vojvodinom (kad je imao šansu, ali mu je golman Lazar Carević ukrotio udarac pre nego što je Gajas Zahid doneo favoritu prednost od 2:1). Ulazio je protiv Sabaha i Nordsjelanda, igrao malo na prvenstvenoj premijeri u Bačkoj Topoli, a izuzez gostovanja u Kruševcu ostala minutaža mu je bila – jednocifrena!? Dovoljno argumenata da se i sam Baždar zapita da li je moguće u takvim okolnostima dati gol. S druge strane, to se od njega očekuje, imajući u vidu talenat i svrstavanje na razne liste najvećih dragulja evropskog fudbala rođenih posle 2003. godine. Kako će danas provesti na terenu najviše vremena od starta sezone i početi tek drugu utakmicu u Humskoj u kalendarskoj godini (prethodno u stradanju od Mladosti GAT) bolju priliku da se pokaže teško da će imati.

Baždar protiv Grafičara, zapravo, igra za sebe i sve mladiće u crno-belom. One koji kucaju na vrata prvog tima, a uglavnom su epizodisti. Odnosi se to na Matiju Stjepanovića, Nemanju Trifunovića, koji su imali 23 i tačno 100 minuta u dosadašnjem toku sezone, pa i nije logično da za tako kratko vreme urade nešto konkretno. Tu su i Mihajlo Petković, Bogdan Mirčetić i Janko Jevremović, ali oni nisu ni debitovali ove sezone. Zatim Dušan Jovanović, Ognjen Ugrešić i ostali momci koji blistaju u UEFA ligi mladih pod komandom Nenada Stojakovića i izvesno će neko od njih poći sa prvim timom na zimske pripreme.

Iz ovog društva izuzet je Mihajlo Ilić, imajući u vidu da je za nijansu stariji, 20 mu je godina, uz to etabliran kao prvotimac, pa čak i strelac, dok su svi tinejdžeri i dalje na nuli. Sad je prilika da se to promeni.

KUP SRBIJE, OSMINA FINALA

Utorak

Inđija – Novi Pazar 2:3 (2:3)

/Kojić 28, Radosavljević 29 - Bogdanovski 6, Ergelaš 17p, 21/

Sreda

OFK Beograd – Napredak 1:0 (0:0)

/Milivojević 66/

Radnički 1923 – Smederevo 1924 5:0 (1:0)

/Vidakov 19, Aleksić 46, Milošević 55, Tomić 81p, Adžić 84/

Čukarički – Javor 4:1 (4:0)

/Cvetković 13, Kovač 29, Sisoko 37, Ivanović 45 - Bajere 81/

Voždovac – Radnički Sremska Mitrovica 6:3 (4:0)

/Nešković 4, Vujanović 16, Žunior 21, 27, Petrović 48, Jočić 55 – Mičić 54, Tripković 62, Đukanovič 91/

Crvena zvezda - Radnički 5:0 (5:0)

/Knežević 19, Katai 19, Endijaj 20, Lučić 27, Kraso 38 pen/

Mladost GAT - Vojvodina 0:3 (0:2)

/Miletić 40, Zukić 43, Vukić 83/

Četvrtak

14.00: (1,13) Partizan (7,50) Grafičar (16,0)



tagovi

Samed BaždarFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara