Samed Baždar (©Starsport)
Samed Baždar (©Starsport)

Baždar počinje derbi ako ne bude mogao Saldanja

Vreme čitanja: 3min | pet. 08.03.24. | 11:57

Odluka o Svetozaru Markoviću tek posle treninga

Prvi je strelac lige, dao je gol Crvenoj zvezdi u decembru, projektovan je da počne i duel na stadionu „Rajko Mitić“, međutim, Mateus Saldanja je i dalje pod upitnikom za ulogu startera u 172. večitom derbiju.

Sve je posledica povrede koju je Brazilac pretrpeo na meču sa IMT-om, posle čega nije igrao u Surdulici, da bi u susretu sa Železničarom dobio oko 25 minuta na terenu. Stručni štab vaga da li je to dovoljno da počne intenzivan okrpšaj na terenu šampiona.

Izabrane vesti

Ako ne bude mogao, ima ko da ga zameni, pošto se u poslednja dva kola nametnuo – Samed Baždar.

Tokom priprema smo ozbiljno razgovarali, tad mi je rekao da želi da se fokusira samo na fudbal, pokazao je da ima ogroman potencijal, koji mora da iskoristi. Mi smo tu da mu pomognemo. Slobodno mogu da kažem da ukoliko Saldanja ne bude mogao, Baždar će početi derbi“, otkrio je Igor Duljaj šef stručnog štaba Partizana.

Potencijalni problem bi mogao da se pojavi i na drugom kraju terena, jer ni Svetozar Marković nije do kraja fit, posle povrede kolena.

Nisam trenirao sedam dana sa ekipom, tokom petka ću odraditi prvi grupni trening, posle koga ćemo odlučiti da li počinjem. Nadam se da ću biti spreman, daću sve od sebe. Očekuje nas teška utakmica, potrebno je maksimalno da se spremimo, da budemo koncentrisani 90 minuta, kako bismo ispunili zahteve struke. Ambijent u ekipi je odličan, kao i u prethodnih osam meseci. Toliko smo na prvom mestu, to nas drži zajedno, međusobno se pomažemo. Zato smo novajlijama objasnili značaj utakmice i približili atmosferu koja će ih dočekati“, rekao je kapiten Partizana.

A jedan od novajlija, i to zimskih, Bojan Kovačević, biće u crno-belom taboru najmlađi akter derbija. Zato je sa njim psihološka priprema važnija od fudbalske.

Tu veliku ulogu ima Marko Jovanović, do juče je bio u kopačkama, zna šta znači Partizan i kako se igra derbi. Zato sam to prepustio njemu, jer je igrao na poziciji koju pokriva Kovačević. Ima Bojan uz sebe i starijeg kolegu Markovića. Ne želim da mu nabijam tenziju, da ne oseti nikakav pritisak, samo ću tražiti da igra kako ume. Ništa više“, smireno je dodao Igor Duljaj.

Bez obzira ko će početi meč, utisak je da gosti neće menjati strategiju i da će ostati dosledni napadačkom stilu.

Imamo plan, ali ako se nešto nepredviđeno desi sve zamišljeno pada uvodu. Krcate tribine vas u nekom trenutku teraju da napadate ili se branite, zavisno od kretanja rezultata. Imamo dosta igrača koji igraju napadački. Dajemo dosta golova, međutim, naša je boljka što ih primamo, često iz prevelike želje da svi učestvuju u napadu. Dužnost naša i Zvezdina je da publika sa stadiona ode zadovoljna. I zato ćemo igrati napadački“, završio je Duljaj.

MOZZART BET SUPERLIGA - 24. KOLO

Četvrtak

IMT – Javor 2:1 (1:0)

/Lutovac 40, L. Luković 80 – Skoko 60/

Napredak Kruševac - TSC Bačka Topola 0:0

Petak

16.30: (2,40) Spartak (3,30) Novi Pazar (3,00)

16.30: (2,90) Radnik (3,05) Radnički 1923 (2,65)

18.30: (3,45) Mladost (3,35) Čukarički (2,15)

18.30: (1,65) Vojvodina (4,20) Voždovac (6,60)

Subota

17.00: (1,65) Crvena zvezda (4,00) Partizan (6,00)

19.00: (2,35) Železničar (3,35) Radnički Niš (3,05)

***Kvote su podložne promenama




tagovi

Igor DuljajSvetozar MarkovićSamed Baždar172. večiti derbiMateus Saldanja

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara