Bejl mora da ode

Vreme čitanja: 3min | pon. 28.10.19. | 17:23

Već u januaru

Nikome više nije  u interesu da se ovo nastavlja

Nema sreće u braku između Real Madrida i Gereta Bejla. Neka dobra vremena su prošla, nastupila su neka loša koja se mogu okončati samo razvodom. Verovatno već u januaru. Jer ovo obostrano mučenje više nikome nije u interesu. Koliko god da je para u pitanju...

Izabrane vesti

Prvi tim Real Madrida je jutros imao trening koijem Bejl nije prisustvovao jer se istovremeno nalazio na putu za London. Iz kluba kažu da je od Zidana dobio dozvolu. Mediji tvrde da je otputovao na Ostrvo da se sastane sa agentom Džonatanom Barnetom i da se utvrdi strategija za januar kada bi konačno trebalo da napusti Real Madrid.

Bejl se nedavno sa reprezentativnih obaveza vratio povređen u Madrid. Ništa novo za njega. Pogotovo u jesenjim mesecima. Statističari su izračunali da je od dolaska u Real zbog povreda u septembarskim i oktobarskim terminima propustio čak 25 utakmica. Ovoga puta je propustio duele protiv Majorke i Galatasaraja. Iako se očekivalo da bude spreman za naredni meč protiv Leganesa, otputovao je u London i sebe isključio iz kombinacija za mali gradski derbi prekosutra.

Sapunica oko Bejla u Realu traje od prošlog leta. Tačnije, od povratka Zinedina Zidana u klub. Francuz nikada nije bio ljubitelj Bejla i spekulisalo se da je prvi mandat na klupi Kraljevića okončao baš jer jer je od predsednika Pereza tražio da zadrži Ronalda, a proda Bejla. Ovaj je uradio suprotno. Kada je Florentino pre pola godine zamolio Zidana da se vrati na klupu, Zizu je opet insistirao da se klub otarasi Velšanina čiji agent je u međuvremenu ispaljivao otrovne srelice i ne sluteći da će se bivši trener ubrzo vratiti u klub.

Pokušao je Real da se letos otarasi Bejla, ali nije bilo adekvatne ponude. Što zbog Velšaninove forme, što zbog ogromne plate od preko 15.000.000 evra neto godišnje koju niko osim Kineza nije bio spreman da plati. Ali Kinezi nisu nudili obeštećenje niti se Bejlu išlo tamo za iste pare pa je priča brzo propala.

Bejl je ostao, a Zidan ga je koristio kada je već morao da ga ima u timu. Ali odnosi njih dvojice su ostali hladni i deluje kao da Zidan samo čeka oporavke Iska i Asensija uz dodatnu afirmaciju Azara, Vinisijusa i Rodriga da potpuno skloni Velšanina.

Kada ga je protiv Briža ostavio na klupi, madridski mediji su javili da je Velšanin presekao da na kraju sezone napusti klub i da se čak finansijski žrtvuje ako neko ne bude mogao da mu plaća 16.000.000 evra godišnje do leta 2022. koliko mu je garantovano u Realu. Danas isti ti španski mediji javljaju da su Bejl i klub razgovarali o prekidu saradnje već u januaru i da je Zidan voljan da mu pruži ozbiljnu minutažu kako bi ostao u formi do januara i našao klub. Ali da ga posle tog perioda neće tolerisati niti će mu dati ozbiljniju minutažu ako ne ode.

Zato je Bejl otišao u London kako bi sa svojim agentom razgovarao o budućnosti i kako bi mu Barnet do januara našao novi klub. Jedan od najmoćnijih agenata sveta ima nešto više od dva meseca za raspiše konkurs na tržištu i da upeca najboljeg poslodavca.

Gde bi Bejl mogao? Letos je nuđen Bajernu i Pari Sen Žermenu to su ovi klubovi glatko odbili, ali neke opcije postoje...

Mančester Junajted je stara priča i klub koji se najčešće pominjao kao zainteresovan. Na zimu će Crveni đavoli sigurno dovoditi pojačanja u napadu, pa ostaje da vidimo da li će Bejl biti jedno od njih. Totenhem se pominjnao letos, ali on Bejlu nudi tri puta manju platu i nije realno. Kineski Đijangsu i Inter su još jedna priča. Familija Džang ima u vlasništvu oba kluba, pa je moguće da Kinezi dovedu Bejla, plaćaju ga i onda ga pozajme milanskom klubu.

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara