Bejl postiže gol (©Reuters)
Bejl postiže gol (©Reuters)

Bejl posle sedam i po godina: Ušao u igru i glavom prekinuo mučenje Totenhema (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 01.11.20. | 22:10

Dve stative Pevaca pre pogotka

Spasilac – Geret Bejl! I širok osmeh Velšanina, posle mnogo vremena.

Ono zbog čega se vratio u Totenhem, Bejl je večeras ispunio – da rešava utakmice. I učinio je to manirom starog majstora. Nedugo pošto je zakoračio na teren, Velšanin je prekinuo mučenje Pevaca protiv Brajtona. Nakon dve stative u svega nekoliko minuta, kada je i lice Žozea Murinja počelo od nervoze da poprima zelenu boju, Geret je pogodio i to glavom!

Izabrane vesti

Posle sedam godina i šest meseci otkako je poslednji put bio strelac u belom dresu, brzonogi Bejl je doneo novu radost Totenhemu – 2:1.

Tri gola, tri VAR intervencije, dve stative i tri boda za Pevce, to je ukratko saldo meča odigranog u Londonu.

Prvo poluvreme iscurelo je bez mnogo sadržaja. Nije bilo mnogo događaja ispred dva gola, upisano je svega šest šuteva ka „vratima“ ukupno.

Nije čak ni Brajton bio nešto slabiji rival od Pevaca. Izašao je da se nadigrava, da proba da iznenadi Totenhem u njegovoj kući. Međutim, isekao je goste penal koji je Hari Kejn lukavo izvukao. Gledao je napadač Totenhema gde pada lopta i kako se Adam Lalana neoprezno, ni ne gledajući ispred sebe, svom silinom zaleteo na nju. Kejn je samo stao na pravo mesto i pustio da se Lalana „sruši“ na njega. Konsultovan je VAR samo da se vidi da li je faul bio u šesnaestercu ili van. Snimak je rekao – na liniji. Penal! Kejn ne greši – 1:0.

Konsultovan je VAR i u 26. minutu, samo na drugoj strani. Lopta je centrirana u srce šesnaesterca Totenhema, išla je na Trosarda, kojeg je Doerti zagrlio s obe ruke oko vrata. Ipak, iz sobe se čula konsultacija da prekršaja nema. Burno su protestovali gosti, ali uzalud.

Do kraja poluvremena malo toga je viđeno na terenu. Brajton je imao seriju kornera, iz kojih ništa nije uspeo da napravi, Totenhem još manje od toga.

Morao je VAR da radi i posle deset minuta igre u drugom delu. Kod izjednačujućeg gola Brajtona. Pitanje je bilo da li je koju sekundu ranije napravljen prekršaj nad Hojbjergom. Čini se da je bio, ali sudije i posle odgledanih snimaka iz više uglova su zaključile da – nije. U nastavku akcije Galebovi su došli do gola preko Lamptija, koji je lepo pogodio suprotni ugao.

Najbliži pogotku za pobedu Pevci su bili u rasponu od 67. do 70. minuta. Najpre je udarcem sa distance Lamela pogodio stativu, a potom Veltman tako nespretno zahvatio loptu na petercu da je umalo postigao autogol. Na njegovu sreću, golman Sančez je mačjim refleksom uspeo da skrene fudbal u korner.

Tri minuta kasnije Kejn je pogodio stativu sa metra udaljenosti! Lopta ga je iznenadila posle kornera, zbunila, nije je dobro zahvatio i pogodio je okvir gola.

Ofanziva se konačno isplatila u 72. minutu. Malo pošto je ušao u igru Geret Bejl je postigao gol. Prvi u dresu Totenhema posle osam godina. I to glavom! Manirom klasičnog golgetera, cimnuo je posle centaršuta s boka i matirao Brajton.

PREMIJER LIGA – 7. KOLO

Petak

Vulverhempton - Kristal Palas 2:0 (2:0)

/Ait Nuri 18, Podense 27/

Subota

Šefild junajted – Mančester Siti 0:1 (0:1)

/Voker 28/

Barnli - Čelsi 0:3 (0:1)

/Zijeh 26, Zuma 63, Verner 70/

Liverpul - Vest Hem 2:1 (1:1)

/Salah 43 penal, Žota 85 - Fornals 10/

Nedelja

Aston Vila - Sautempton 3:4 (0:3)

/Mings 62, Votkins 90+3 penal, Griliš 90+7 – Vestergard 20, Vord Prauz 33, 45, Ings 58/

Njukasl – Everton 2:1 (0:0)

/Vilson 56 pen, 84 - Kalvert Luvin 90+1/

Mančester Junajted - Arsenal 0:1 (0:0)

/Obamejan 69 penal/

Totenhem – Brajton 2:1 (1:0)

/Kejn 13, Bejl 76 – Lampti 56/

Ponedeljak

18.30: (2,60) Fulam (3,10) VBA (2,85)

21.00: (2,75) Lids (3,05) Lester (2,75)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Geret BejlŽoze MurinjoHari KejnTotenhemBrajtonPremijer ligaEngleska

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara