Dejvid Bekam (©Reuters)
Dejvid Bekam (©Reuters)

Bekamova poruka Englezima: Nemate pravo da ne budete najbolji u Kataru

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.06.22. | 23:15

Bivši kapiten očekuje od svojih naslednika u nacionalnom timu da budu na vrhuncu forme za predstojeće Svetsko prvenstvo

Obrukali su se Englezi na kraju sezone. U četiri meča Lige nacija dvaput su poraženi i dvaput igrali nerešeno. Remije su ostvarili u mečevima sa Nemačkom (1:1) i Italijom (0:0), dok su im poraze naneli Mađari. U Budimpešti je bilo 1:0, a na Vembliju čak 4:0 u korist gostiju.

Nisu te utakmice bile rezultatski značajne, ali o utisku koji su ostavili Geret Sautgejt i njegovi izabranici dugo će se pričati na Ostrvu. Sigurno do septembra, kada sledi novo okupljanje nacionalnih timova i uigravanje za Svetsko prvenstvo u Kataru.

Izabrane vesti

Svoje viđenje situacije izneo je i bivši kapiten engleske selekcije, Dejvid Bekam. Čuveni Beks upozorio je svoje naslednike u nacionalnom timu da kada počne Mundijal u novembru, neće imati pravo na izgovore.

"Biće to velika prilika za naš tim. Ranije generacije nisu to koristile kao opravdanje, ali budimo iskreni, igrali smo svetska i evropska prvenstva posle iscrpljujućih sezona u Premijer ligi. Umorni i željni odmora, dok za ove igrače takmičenje dolazi kada su na vrhuncu forme, usred sezone. Verujem da ova ekipa može mnogo i nema opravdanja da ne bude na vrhuncu forme i igara kada počne Mundijal", istakao je Bekam, koji je za englesku reprezentaciju odigrao 115 mečeva.

Čuveni vezista, koji je inače promoter Svetskog prvenstva u Kataru, naglašava da će igrači uštedeti energiju zbog kraćih putovanja na treninge i utakmice.

"Neće morati da lete avionima i vraćaju se u hotel usred noći, a onda se oporavljaju od svega. Najduže putovanje je 45 minuta autobusom. Uslovi za treninge i boravak, vremenska prognoza, sve će biti perfektno", uverava Dejvid Bekam.

Podsetimo, Englezi su na predstojećem Mundijalu u grupi sa Iranom, Sjedinjenim Američkim Državama i Velsom.



tagovi

Dejvid Bekamreprezentacija Engleske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara