Romelu Lukaku (©Reuters)
Romelu Lukaku (©Reuters)

Belgija nastavlja seriju, a Škotska se "vadi iz blata" za najveće kvote na svetu

Vreme čitanja: 3min | sre. 08.06.22. | 10:58

Mozzart nudi najjače koeficijente

Kraj sezone u većini najzanimljivijih fudbalskih prvenstava ne znači nužno da nema akcije. U glavnim ulogama su reprezentativne selekcije, koje ovih dana vode bitke u Ligi nacija, raznim kontinentalnim kvalifikacijama, kao i borbe za poslednja dva mesta na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Današnji program rezervisan je za Ligu nacija, u okviru koje bukmejkeri Mozzarta nude najveće kvote na svetu na dva meča. U pitanju su jedinica na Belgiju protiv Poljske u sklopu divizije A, odnosno kec na Škotsku u sudaru sa Jermenijom u okviru divizije B.

Izabrane vesti

U poslednjem izdanju Lige nacija Belgija je uspela da se plasira na Fajnal-for, gde je u prvoj utakmici izgubila od Francuske (2:3), posle čega je izgubila od Italije (1:2) u duelu za treće mesto. Crveni đavoli su pre godinu dana bili pomalo razočarani nastupom na Euru, gde su lako prošli grupnu fazu, ali na kraju nisu prošli dalje od četvrtfinala. U kvalifikacijama za Mundijal u Kataru, Belgija je ostvarila šest pobeda i dva remija u osam kola, i to je bilo dovoljno da osvoji prvu poziciju u grupi. Posle uspeha u kontrolnoj utakmici sa Burkinom Faso (3:0), Belgija je startovala u Ligi nacija porazom u duelu sa Holandijom (1:4). Reprezentacija Poljske je pre tačno godinu dana razočarala na prvenstvu Starog kontinenta sa samo jednim osvojenim bodom u fazi po grupama, ali je potom na kvalifikacionom turniru za Svetsko prvenstvo ozbiljno napredovala. U deset duela zabeležila je šest pobeda i dva nerešena susreta, i završila je na drugoj poziciji na tabeli, da bi se potom kroz baraž domogla Mundijala. U prvom kolu novog šampionata Lige nacija, Poljska je na svom terenu pobedila Vels (2:1).


-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

ŠKOTSKA - JERMENIJA (SREDA, 20.45), KEC 1,40

Reprezentacija Škotske nije imala uspeha na prošlogodišnjem Evropskom prvenstvu, gde je uspela da osvoji samo bod u grupnoj fazi. Posle toga je na kvalifikacionom turniru za Svetsko prvenstvo u Kataru ostvarila sedam pobeda i dva remija u deset kola, i zauzela drugo mesto u grupi kojim je otišla u baraž. Posle serije od pet pobeda u nizu, tokom kojih je Tartan armija savladala Dansku (2:0) i Moldaviju (2:0), u odlučujućoj utakmici za plasman u finalnu rundu baraža Škotska je izgubila od Ukrajine (1:3). U poslednjem žrebu Lige nacija, jermenski sastav je bio uspešan i izborio se za promociju u diviziju B, drugu najvažniju na turniru. U kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kataru Jermenija je zabeležili tri pobede i tri remija u deset rundi, zauzevši četvrto mesto na tabeli. Posle teškog poraza od Norveške (0:9) u test utakmici, start na novom turniru Lige nacija doneo je neočekivanu pobedu nad Republikom Irskom (1:0).


NAPOMENA: Kvote su podložne promenama, ali će u svakom trenutku u Mozzartu biti najveće na svetu.


tagovi

Promo kvotenajveća kvota

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara