Vitsel i De Brujne (Foto: AFP)
Vitsel i De Brujne (Foto: AFP)

Belgijanci bez De Brujnea i Vitsela otputovali u Rusiju

Vreme čitanja: 1min | pet. 11.06.21. | 13:57

Fudbaleri Mančester Sitija i Dortmunda ostali u domovini, gde se oporavljaju od povrede

Najavljivano je prethodne nedelje, danas je i definitivno potvrđeno - selektor Belgije Roberto Martinez u prvoj utakmici grupne faze neće moći da računa na dvojicu standardnih reprezentativaca. U nameri da se što pre oporave, Kevin de Brujne i Aksel Vitsel nisu otputovali sa saigračima na sutrašnju utakmicu protiv Rusije.

Vezni fudbaleri Mančester Sitija i Dortmunda ostali su u nacionalnom trening kampu u Tubizeu, gde će nastaviti sa procesom oporavka.

Izabrane vesti

De Brujne je van stroja od finala Lige šampiona, kada je u duelu sa Antoniom Rudigerom slomio nos. Medicinski pregledi su pokazali da povreda ne zahteva operaciju i da će moći da se stavi na raspologanje Martinezu, mada se još tada moglo naslutiti da 29-godišnji fudbaler neće moći da nastupi na prvoj utakmici.

Vitsel se s druge strane oporavlja od teške povrede Ahilove tetive, zbog koje još od januara nije odigrao utakmicu. Uprkos tome iskusni vezista Dortmunda se našao na spisku Roberta Martineza, ali je propustio obe pripremne utakmice reprezentacije, baš kao što će i sutrašnju sa Rusijom (21.00).

Selektor protivničke reprezentacije Stanislav Čerčešov takođe ima kadrovskih problema. Zbog pozitivnog testa na korona virus Andrej Mostovoj je napustio državni tim, a na njegovo mesto "uskočio" Roman Evgenjev.


tagovi

Fudbalska reprezentacija BelgijeKevin de BrujneAksel VitselEuro2020EURO 2021EURO 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara