Belgijancima opet kriv golman?!

Vreme čitanja: 2min | pet. 27.11.20. | 11:06

Nikako da sportski priznaju da je Zvezda bolja

Crvena zvezda je u dva meča zabeležila dve pobede protiv Genta. Dala je Belgijancima četiri gola i primila jedan. Dovoljno da se pošteno prizna poraz i da se protivniku čestita da je bolji.

Ipak, u Belgiji kao i posle prvog meča uglavnom ignorišu Zvezdine vrline i kvalitete, već isključivo Gentove poraze pravdaju sopstvenim greškama. U prvom meču je na tapetu tamošnje javnosti bio golman Kolin Kozemans koji je dan pre utakmice praktično vraćen iz penzije jer Gent nije imao golmana. I dok se Kozemansu neke greške mogu staviti na dušu, čudno je da se kao krivac za sinoćnji poraz etiketira prvi golman Sinan Bolat.

Izabrane vesti

Turčin je u prva tri kola Lige Evrope odrađivao suspenziju iz prošle sezone, da bi protiv Zvezde sinoć debitovao na golu Bizona u evropskim utakmicama. I zaradio je rafal kritika belgijske javnosti.

Na dušu mu se stavlja prvi gol Njegoša Petrovića?! A ni trener De Deker nije ispao baš korektan jer je jedva dočekao pitanja o Bolatu da ne bi objašnjavao neke druge stvari.

“Moramo stvari da nazovemo pravim imenom. Bolat je mogao bolje da interveniše kod prvog gola. Možda je očekivao centaršut… Od golmana njegovog iskustva se očekuje da rešava takve situacije. I ovo nije njegova prva greška. Dugo ga poznajem, znam da je sjajan golman, ali mi je žao što se nalazi u ovoj minus fazi. Potrebno je da bude konstantniji”, rekao je Gentov trener posle meča.

Iz belgijske perspektive Gent je izgubio zbog svojih grešaka, ali nama se više čini da je Zvezda pobedila zbog svojih kvaliteta.


Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara