FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Belgijska mašinerija strepela ali osigurala EURO, Lukebakio će biti Tedeskov čovek iznenađenja (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.10.23. | 22:45

Austrija će morati da sačeka još bar tri dana kako bi i matematički obezbedila odlazak na kontinentalnu smotru

Kada si istinska svetska velesila podrazumeva se da plasman na velika takmičenja obezbediš ranije od drugih. Da Belgija zaslužuje epitet jedne od najjačih selekcija na planeti potvrdila je i u tekućem kvalifikacionom ciklusu. Najnoviju pobedu popularni Crveni Đavoli zabeležili su na bečkom gostovanju u Austriji 3:2 (1:0), a selektor Domeniko Tedesko od večeras zna da u narednom periodu, uključujući i EURO 2024. najozbiljnije može da računa na Dodija Lukebakija.

Napadač Sevilje verovatno i ne dobija adekvatnu minutažu u Andaluziji, ali to nije sprečilo stratega belgijskog državnog tima da igrača poreklom iz DR Konga uvrsti na spisak za oktobarski termin. Ukazano poverenje, maksimalno je Dodi vratio Tedesku, a s dva pogotka pokazao je Nemcu da bi morao da se nađe na listi putnika za EURO narednog leta. Gorostasni Lukebakio je svu svoju dominaciju pokazao već u 12. minutu kada je za dva koraka ostavio pratioca iza sebe i zatresao mrežu Aleksandera Šlagera.

Izabrane vesti

Početkom drugog poluvremena iskoristio je svu domišljatost Janika Fereire Karaska i iskoristio sjajnu asistenciju doskorašnje uzdanice Atletiko Madrida. Njegov udarac sa oko 18 metara Šlager nije mogao da odbrani, pa je Lukebakio demantovao sve koji su mislili da ne može da zapreti udarcem sa distance. U sjajnoj predstavi Belgije pridružio mu se i Romelu Lukaku. Kada je u elementu jedan je od najubitačnijih centarfora sveta, a sada se majstorski izvukao iz ofsajda, dočekao pas Dokua i još jednom matirao namučenog Šlagera.

Do kraja je Austrija potpuno neočekivano uvela meč u neizvesnu završnicu, a tome je kumovao crveni karton Amadua Onane u 78. minutu. U razmaku od desetak minuta golovima Konrada Lajmera i Marsela Zabicera iz penala, uspela je ekipa Ralfa Rangnika da pripeti, ali za kompletan povratak nije imala dovoljno vremena.

Pretrpljeni poraz ne bi trebalo previše da boli Austriju, pošto već u ponedeljak (18.00) gostuje u Bakuu protiv Azerbejdžana. Potencijna pobeda značila bi metamatički osiguran plasman na EURO 2024, budući da bi u tom slučaju pobegla Švedskoj na nedostižnih sedam bodova prednosti na dva kola pred kraj kvalfiikacija.

KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO - GRUPA F

Austrija - Belgija 2:3 (0:1)

/Lajmer 73, Zabicer 84 pen - Lukebakio 13, 55, Lukaku 58/

Estonija - Azerbejdžan 0:2 (0:2)

/Bajramov 9, Šejdajev 45+4 pen/




tagovi

reprezentativni fudbalFudbalska reprezentacija Belgijereprezentacija AustrijeKvalifikacije za Euro 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara