(©MN Press)
(©MN Press)

Belićev život na ivici zakona

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.02.23. | 08:51

Vezista Partizana dobio u Subotici deseti žuti karton u sezoni

Dobio je Partizan utakmicu u Subotici (2:1) i pokazao znake buđenja. Vesnici proleća u Humskoj 1 stižu sa zakašnjenjem, zbog kojeg su upali u dvocifren minus na tabeli.

Ipak, pokazale su se neke naznake boljitka u igri Partizana, koji je uspeo da stvori dovoljno šansi da lakše dobije meč protiv Spartaka nego što je na kraju učinio. Rikardo Gomeš je postigao dva gola, probio led koji je u Mozzart Bet Superligi bubrio još od kraja oktobra. Ali, jedan od jačih utisaka utakmice je život na ivici fudbalskog zakona Kristijana Belića.

Izabrane vesti

Mladi vezista crno-belih može da bude presrećan što je meč u Subotici završio bez crvenog kartona. Sudija Živković mu je progledao kroz prste kod prvog oštrog starta, kod drugog mu je dao žutu kartu, a kod trećeg se nije uhvatio za džep. Ono što nije učinio arbitar, jeste trener Petrić, pa je odmah posle toga izveo Belića iz igre, jer je i njemu bilo jasno da su goleme šanse da Parni valjak, koji ionako nije stajao najbolje u finišu i poklonio je Spartaku sijaset prekršaja ispred šesnaesterca, ostane sa čovekom manje u polju.

Mladost – ludost reklo bi se, ponese igrača atmosfera, važnost utakmice, želja za pobedom... Još ako igra na poziciji gde mora da bude malo oštriji, čvršći. Međutim, problem je što je žuti karton za Kristijana Belića postao – konstanta. Defanzivni vezista crno-belih je u Subotici proslavio „mali jubilej“: odigrao je 24. utakmicu za Partizan od početka sezone i dobio deseti žuti karton! Uz jedan crveni, koji je pokupio u Češkoj na startu Lige konferencije.

Pa ni taj greh koji je napravio protiv Slovackog (3:3) nije bio dovoljna opomena Beliću da se malo obuzda. Doduše, niz dlaku mu ide i trener Petrić, koji ne kritikuje svog pulena, već naprotiv, kaže da ne bi bio tako kvalitetan igrač kada bi suzbio toliku agresiju na terenu.

Belić ima dosta fudbalskih kvaliteta: neumoran je, dobro se postavlja, kada uspe da drži sam sebe pod kontrolom, odigra sjajnu utakmicu, kao na poslednjem večitom derbiju i na nekoliko izdanja u Evropi. Bio je jednom i Igrač kola Mozzart Bet Superlgie. Problem je, ipak, što je često – rizičan. Za svoj tim, naravno, jer mu crveni karton redovno visi iznad glave. Od deset dobijenih opomena ove sezone polovinu je zaradio još u prvom poluvremenu.

Ako ima nešto dobro za Belića iz Subotice je što je dobio četvrti karton u Mozzart Bet Superligi, pa će propustiti narednu utakmicu protiv Radničkog iz Kragujevca u Humskoj. A, to znači da mu ne preti opasnost da ga mimoiđe večiti derbi na Marakani. S druge strane, žuti karton u četvrtak u revanšu protiv Šerifa bio bi mu treći u Ligi konferencije i morao bi da presedi prvi meč naredne runde, ako crno-beli potvrde prednost koju su doneli iz Moldavije. 



tagovi

FK PartizanKristijan BelićMozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara