Foto: AFP
Foto: AFP

Belingem zbog psovke suspendovan na dve utakmice

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.03.24. | 12:39

Engleski vezista propušta mečeve sa Seltom i Osasunom zbog crvenog kartona koji je zaradio protiv Valensije prošlog vikenda

Neće u Realu po dobrom pamtiti gostovanje na Mestalji proteklog vikenda, jer osim što su u nadoknadi uskraćeni za pobedu, 'izgubili' su i najboljeg strelca Džuda Belingema na dve utakmice.

Engleski vezista je na utakmici sa Valensijom prošle subote zbog protesta glavnom sudiji Hesusu Hil Manzanu dobio crveni karton, a zbog njega je suspendovan za naredne dve prvenstvene utakmice madridskog tima, protiv Selte i Osasune.

Izabrane vesti

Belingem je na utakmici sa Valensijom isključen posle kontroverzne odluke Manzana da svira kraj utakmice u trenutku kada je najbolji strelac Primere poslao loptu ka protivničkoj mreži i ispostaviće se pogodio za pobedu. Ili bi tako bilo da španski arbitar u trenucima dok je lopta još bila u vazduhu nije pokazao na centar i sprečio Madriđane da dođu do pobede.

Besni zbog takve njegove odluke, fudbaleri Reala krenuli su ka Manzanu, a nezadovoljnu grupu igrača predvodio je strelac nesuđenog pogotka Belingem, koji nije uspeo da se kontroliše. Glavni arbitar ga je sankcionisao crvenim kartonom, a potom u sudijskom izveštaju objavljenom sat vremena po završetku meča pojasnio svoju odluku.

"U 99. minutu, igrač (5) Belingem, Džud Viktor Vilijam, isključen je iz sledećeg razloga: Nakon završetka utakmice, dok je još bio na terenu, pritrčao mu je na agresivan način više puta uzvikujući:'To je je*eni gol'."

Lider Primere sa sedam bodova više u odnosu na prvog pratioca Đironu u narednom, 28. kolu, dočekuje Seltu na Santijago Bernabeuu, a potom gostuje Osasuni.




tagovi

Džud BelingemReal Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara