Printscreen (instagram@ben_m31)
Printscreen (instagram@ben_m31)

Ben golčinom iz slobodnjaka overio pobedu nad šampionom, Milojevićev APOEL opet diše lideru za vratom (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 04.02.23. | 00:13

Srpski golman Aleksandar Jovanović paradom samo ulepšao gol najubitačnijeg stranca u istoriji Crvene zvezde, APOEL gubio na poluvremenu, pa oživeo i postigao tri gola

Negovao je Vladan Milojević sa svojim APOEL-om od septembra prošle godine do početka 2023. seriju od 14 utakmica bez poraza i šepurio se na liderskoj poziciji kiparske elite, a onda je od Božića velikan iz Nikozije krenuo da štuca. U narednih pet utakmica, Milojevićevi puleni pretrpeli su dva poraza, poslednji od AEK-a koji im je i preuzeo čelo tabele.

Zato je okršaj sa aktuelnim šampionom Apolonom u 22. kolu, odnosno četiri runde pre kraja ligaškog dela prvenstva bio izuzetno važan. APOEL se mučio, gubio na poluvremenu minimalnom razlikom, da bi u drugom delu oživeo, preokrenuo rezultat, a pubilku na GSP stadionu u sudijskoj nadoknadi golčinom iz slobodnjaka dodatno razgalio El Fardu Ben - 3:1.

Izabrane vesti

Znao je Milojević zašto dovodi Bena iz Beograda u Nikoziju. Ipak je reprezentativac Komorskih ostrva najbolji fudbal karijere igrao pod trenerskom palicom srpskog stručnjaka (116 utakmica zajedno, 52 gola i 26 asistencija). A teško da je mogao da izabere lepši način za debitanski gol u dresu najtrofejnijeg kipaskog kluba.

Lopta na ivici šesnaesterca, protivnici živi zid i srpski golman Aleksandar Jovanović... Ali Benova levica bila je neuhvatljiva. Lopta je usput liznula prečku, a i na licu Vladana Milojevića videlo se oduševljenje zbog Benovog prvenca.

Prethodno je APOEL proživljavao ozbiljne probleme oličene u golu Joanisa Pitasa posle samo tri minuta igre, te još jednom pogotku istog fudbalera sredinom prvog poluvremena. Na sreću domaćina, drugi je poništen zbog ofsajda.

U nastavku druga priča. Očigledno je srpski trener dobro motivisao ekipu, jer su njegovi puleni istrčali na teren i već u 49. minutu izjednačili. Strelac je bio Kvilitaja, a za preokret se postarao Ndongala u 75. Benov slobodnjak bio je šlag na torti za lagodniji nastavak jurnjave za AEK-om. Lider ima bod više od APOELA, ali i utakmicu manje.


tagovi

APOELAPOEL NikozijaVladan MilojevićEl Fardu BenAleksandar Jovanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara