(©FFC twitter)
(©FFC twitter)

Ben i Kanga odveli Komore i Gabon na Kup afričkih nacija! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.03.21. | 21:17

Zvezdina osmica potpisala trijumf sa dve asistencije

Istorijski uspeh za El Fardua Bena i drugove. Komorska Ostrva su se prvi put kvalifikovala za Kup afričkih nacija. Igrao je Komorima i jedan bod iz poslednje dve utakmice, do njega su došli kolo pre kraja. Odigrala su komorska Ostrva nerešeno bez golova sa Togom i velika fešta je mogla da počne.

Komorska Ostrva mogu da izađu neporažena iz kvalifikacionog ciklusa, ali i da se plasiraju sa prvog mesta. Posle pet rundi Egipat i Komorska Ostrva imaju po devet bodova i bez poraza su, a poslednje kolo kvalifikacija donosi njihov međusobni duel.

Izabrane vesti


Nezapamćeno slavlje u ostrvskoj državi, ali i u svlačionici. Lumpovaće El Fardu Ben i saigrači do kasno u noć. A El Fardu Ben nije jedini igrač Crvene zvezde koji će igrati na Kupu afričkih nacija. Za najveće takmičenje u Africi kvalifikovao se i Gelor Kanga. Gabon je u potpunosti nadigrao Kongo, slavio sa 3:0 i obezbedio prolaz na najveću kontinentalnu smotru.

Gelor Kanga dao je veliki doprinos. Vezista Crvene zvezde prelio je odlične igre iz crveno-belog dresa na nacionalni tim. Kanga je potpisao pobedu Gabona sa dve asistencije. Namestio je Kanga prvi i treći gol. Kod prvog je dodao Boupendzi, a pobedu Gabona pečatirao je Pjer-Emerik Obamejan na asistenciju omalenog veziste.


Kvalifikacije za Kup afričkih nacija, peto kolo

Grupa G

Komorska Ostrva - Togo 0:0

Kenija - Egipat 1:1 (0:1)

/Abdalah 65 - Magdi 2/


Grupa D

Gabon - DR Kongo 3:0 (1:0)

/Boupendza 44, Buanga 72, Obamejan 86/



tagovi

El Fardu BenGelor KangaKup afričkih nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara