©Star Sport
©Star Sport

Ben izvukao Zvezdu iz Čukine "anestezije", šampion kroz muke do dragocenog slavlja (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 07.03.21. | 21:12

Crveno-beli u završnici meča slomili borbenu ekipu Dušana Đorđevića - 2:0

Delovalo je da je Čukarički pronašao način kojim se može zaustaviti Crvena zvezda, ali ni taj recept nije bio dovoljan da se prekine pobednička serija sastava Dejana Stankovića. Ekipa Dušana Đorđevića je 72 minta držala srpskog šampiona pod potpunom "anestezijom", ali je onda put do pobede domaćem timu otvorio Mohamed el Fardu Ben. Napadač sa Komora se prvo zavukao iza leđa protivničke odbrane i nadmudrio do tada nesavladivog Đorđa Petrovića, a onda je u 87. minutu kaznio grešku gostujućih defanzivaca i primorao golmana Brđana da napravi jedanaesterac. Konačan rezultat je tada postavio hladnokrvni Aleksandar Katai - 2:0 (0:0).

El Fardu Ben se još jednom pokazao kao taličan igrač za ekipu Dejana Stankovića, mada ogromne zasluge za ostanak bodova na stadionu Rajko Mitić idu i na adresu kapitena Milana Borjana, koji je u 76. minutu odličnom paradom sprečio izjednačenje, nakon opasnog udarca glavom Nikole Ćirkovića. Posle toga je bilo daleko lakše domaćim igračima da stignu do drugog pogotka.

Izabrane vesti

Gosti sa Banovog brda bili su taktički bili dosta dobro pripremljeni za meč. Dušan Đorđević je zatvorenom postavkom primorao Dejana Stankovića da menja formaciju na poluvremenu, uvodi Aleksandra Kataija, a na kraju i zaigra bez klasičnog špica kako bi dobio na brzini. Strateg domaćih je kao i mnogo puta tokom ove sezone, ipak, uspeo da da pronađe dobitnu kombinaciju, Bena je posle izlaska Milana Pavkova stavio na mesto najisturenijeg igrača i to se pokazalo kao pun pogodak.

Crveno-beli u prvom delu meča nisu uspeli da krunišu terensku nadmoć, s obzirom da su Brđani prilično dobro zatvarali puteve ka svom golu. Ostali su upamćeni pokušaji Gelora Kange i El Fardu Bena, ali je bilo jasno da Stanković već na poluvremenu mora da potraži aduta sa klupe, koji bi doneo kvalitet više u napadu i pokušao da pronađe pukotinu u protivničkoj odbrani. Tako su na poluvremenu u svlačionici ostali Njegoš Petrović i Željko Gavrić, a na teren ušli Marko Gobeljić i Aleksandar Katai. Sa druge strane, Čukarički je tek na momente uspevao da zapreti preko Jovanovića i Čolovića, ali je pre svega bio orjentisan na odbranu svog gola i to je radio vrlo dobro.

_____________

CRVENA ZVEZDA - ČUKARIČKI 2:0 (0:0)

/Ben 72, Katai 87/

Stadion: Rajko Mitić

Bez prisustva gledalaca

Sudija: Danilo Grujić

CRVENA ZVEZDA (3-4-2-1): Borjan – Degenek, Milunović, Rodić – Petrović (46. Gobeljić), Sanogo, Ben, Gavrić (46. Katai) – Kanga (64. Nikolić), Ivanić (83. Vukanović) – Pavkov (64. Srnić).

ČUKARIČKI (4-2-3-1): Petrović – Stevanović, Šapić, Ostojić, Kamenović – Docić (74. Lukić), Mijailović– Čolović (54. Ćirković), Kovač, Ergelaš (54. Vidosavljević) – Jovanović (67. Rakonjac).

_____________

Zvezda se iz neubedljive formacije 3-4-2-1, već na poluvrmenu prebacila na 4-1-4-1 i počela agresivnije da napada. Odmah se na delu videla razlika na terenu zahvaljujući Kataiju, koji je čestim ulascima kroz sredinu uspevao da poremeti dobro postavljene linije ekipe Dušana Đorđevića. Ipak, ekipa sa Banovog brda je posle uvodne krize u nastavku meča, ponovo uspela da udari "anesteziju" domaćinu i u značajnoj meri uspori nalete srpskog šampiona.

Stanković je situaciju na terenu, a pre svega kreativnost u veznom redu pokušao da promeni uvođenjem Veljka Nikolića umesto Gelora Kange u 64. minutu, dok je ubacivanjem Slavoljuba Srnića umesto Milana Pavkova pokušao da dobije na brzini. To je umalo urodilo plodom već u prvom napadu dvojice igrača na terenu. Srnić je dobro probio po desnom boku, poslao upotrebljivu loptu na vrh peterca, a na nju je naleteo upravo Nikolić. Ipak, odlični Đorđe Petrović je bio maksimalno koncentrisan, bacio se koliko je dugačak i loptu i samog ugla svog gola izbacio u korner.

Taj trenutak je naterao domaće igrače da krenu sa više igrača u završnicu. Komadant domaće odbrane Nemanja Milunović izašao je visoko, a onda odlično centrirao. Loptu je tokom leta petom zakačio i Marko Gobeljić, što je dodatno zbunilo goste, pa je lotpa došla do Bena, koji se dobro snašao, predriblao je Petrovića i načeo goste u 72. minutu.

Čukarički je tada iz korena morao da promeni odnos prema igri i krene napred, što je vrlo brzo stvorilo probleme prilično otvorenom domaćinu. Sve je moglo da se vrati na početak samo četiri minuta nakon vodećeg gola domaćina, ali je Borjan još jednom na delu demonstrirao fenomenalnu koncentraciju, uprkos činjenici da je do tog trenutka nije imao previše posla.

Crveno-beli su ovim dragocenim slavljem uspeli da zadrže pozamašnih šest bodova prednosti u odnosu na zahuktalog večitog rivala, uz utakmicu manje, pa potpuno spokojni dočekuju okršaj sa Mačvom narednog vikenda u Beogradu.


SUPERLIGA - 26. KOLO

Nedelja

Inđija - Radnik 0:1 (0:0)

/Subotić 85/

Mačva - Proleter 3:1 (2:1)

/Ortiz 29 pen, Knežević 45+1, Ćirković 90+3 - Tomović 45+3/

Metalac - Voždovac 2:1 (0:0)

/Prestiž 51, Maksimović 73 pen - Stoisavljević 59/

Novi Pazar - Spartak Subotica 2:1 (1:1)

/Aganspahić 26, Mijić 64 - Srećković 16/

Radnički Niš - TSC 2:0 (1:0)

/Marković 25, Gavrić 52/

Vojvodina - Javor 2:0 (2:0)

/Gemović 9, Zukić 30/

Rad - Partizan 0:5 (0:3)

/Holender 24, Natho 35, L. Marković 48, Suma 66, Stevanović 72/

Crvena zvezda - Čukarički 2:0 (0:0)

/Ben 72, Katai 87/

Ponedeljak

16.00: (2,70) OFK Bačka (3,05) Mladost (2,80)

18.05: (2,15) Zlatibor (3,10) Napredak (3,80)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

El Fardu Ben

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara