Ben ponovo pred odlaskom, moguća i pozajmica

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.02.21. | 09:16

Za 48 sati treba da se reši status reprezentativca Komorskih Ostrva

Leta 2019. godine Crvena zvezda je postigla dogovor sa Al Sadom oko prodaje El Fardu Bena, ali reprezentativac Komorskih Ostrva nije bio zadovoljan ličnim uslovima i neobavljenog posla se vratio iz Saudijske Arabije. Prethodnog leta pričalo se o transferu u redove Milojevićevog Al Ahlija iz Džede, ali je posao stopiran zbog velikog broja stranaca u tom klubu.

Moguće je da će treća biti sreća za El Fardu Bena kada je u pitanju odlazak na azijski kontinent. Žurnal u današnjem izdanju piše da ponovo postoji ozbiljno interesovanje iz Saudijske Arabije i Emirata za jednog od najboljih stranaca u novijoj istoriji crveno-belih. Nedavno je i Zvezdan Terzić boravio u Dubaiju i razgovarao sa potencijalnim Benovim poslodavcima, ali taj posao nije išao tako glatko. Crveno-beli i dalje traže milionsko obeštećenje, timovi iz Azije nisu spremni da se toliko otvore.

Izabrane vesti

Posle odlične tri godine u Ljutice Bogdana, El Fardu Ben ima dozvolu za odlazak u inostranstvo u slučaju dobre ponude. Srpski šampion ima problem sa brojem stranaca, popunjen je na krilnim pozicijama, tako da svi na Marakani veruju da potencijalni odlazak Bena ne bi ugrozio kvalitet i ambicije tima Dejana Stankovića. Bez obzira na sjajan učinak bivšeg člana Olimpijakosa u jesenjoj polusezoni. Ben je na 23 meča u svim takmičenjima postigao deset golova i upisao šest asistencija.

Ofanzivni vezista je vezan ugovorom sa Crvenom zvezdom do 2023. godine. Prudužio je vernost crveno-belima marta prethodne godine, posle odličnih igara u prvenstvu Srbije. I ujedno postao najplaćeniji igrač srpskog šampiona, sa zagarantovanom zaradom od 650.000 evra. Istina, ti uslovi su važili pre pandemije virusa korona.

Odlični uslovi u Ljutice Bogdana uticali su da El Fardu Ben ne žuri u inostranstvo. I da u Saudijskoj Arabiji očekuje milionski ugovor.

Prelazni rok u Saudijskoj Arabiji traje još dva dana, otuda treba brzo očekivati realizaciju posla. Ako do njega, uopšte, dođe. Naime, prema pojedinim informacijama, Crvena zvezda je spremna da prihvati i plaćenu pozajmicu od strane zainteresovanog kluba, te da se o otkupu pregovara na leto.


tagovi

El Fardu Ben

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara