Markos Roho (Reuters)
Markos Roho (Reuters)

Benedeto promašio tri penala zaredom, sreća za Boku pa se kapitenska traka osladila Rohu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 17.07.22. | 03:22

Posle tri vezana poraza, Boka konačno progledala minimalcem protiv Taljeresa

Dva penala promašio je Dario Benedeto u revanšu osmine finala Kopa Libertadores protiv Korintijansa, jedan u prvom poluvremenu, drugi u penal seriji i tako direktno uticao da Boka Juniors završi takmičenje u južnoameričkoj Ligi šampiona. Tačno 11 dana kasnije popularni Pipa je nastavio niz promašaja sa bele tačke, a da ga noćas zaobiđe epitet tragičara postarao se Markos Roho, takođe sa kreča. Kako je Benedeto u sedmom minutu utakmice 8. kola argentiske lige iz penala pogodio prečku, novopečeni kapiten Boke je preuzeo odgovornost kod novog jedanaesterca u 78. minutu i tako srušio Taljeres u Buenos Ajresu - 1:0.

Tvrd je orah na Bombonjeri bio četvrtfinalista ovogodišnjeg Libertadoresa, nije se dao u prvom poluvremenu, a tome je u dobroj meri doprinela bezidejna ekipa trenera Huga Ibare. Malo smo videli timskog fudbala Boke, sve se svodilo na individualne akcije Sebastijana Vilje. Možda bi tok utakmice bio drugačiji da je Benedeto realizovao pomenuti penal početkom susreta.

Izabrane vesti

Drugo poluvreme donelo je znatno više sadržaja, mada to nije bilo teško posle praznih uvodnih 45 minuta. Upravo je Benedeto početkom drugog dela imao priliku da iz šesnaesterca donese vođstvo domaćinu. Šutirao je sa preko desetak metara, Gvido Erera je maltene bio savladan, ali je udarac sa preko deset metara ipak bio neprecizan. U najboljim fudbalskim danima, Benedeto bi poslao loptu u 90 i ubio pauka, ali kako je u padu forme, vezao je peti meč bez pogotka. Ipak, iskustvom je uspeo da izbori saigračima novi penal zahvaljujući kojem su Đenovljani i došli do trijumfa - prvog nakon tri vezana poraza koji su im naneli Union, Banfild i San Lorenco.

Prvi je stigao do lopte u šesnaestercu rivala, a Rafael Perez ga po inerciji nagazio na zglob. Ne previše iskusni sudija Dovalo isprva ništa nije svirao, ali je na poziv iz VAR sobe otišao da pogleda snimak. Epilog je bio novi penal za Boku, odnosno drugi žuti karton za Pereza. Ovoga puta je Markos Roho šutirao, poslavši Ereru u desnu, a loptu polu levo. Rohu se izgleda osladila kapitenska traka koju je nedavno nasledio od Karlosa Iskjerdoza. Zbog otvorenog protivljenja potpredsedniku kluba Huanu Romanu Rikelmeu, Iskjerdoz je udaljen iz tima, a Roho je kao njegov naslednik zatresao mrežu i u prošlom meču protiv San Lorenca i večeras.

Boka je nakon večerašnjeg trijumfa desetoplasirana, međutim samo je četiri boda dele od lidera Njuels Old Bojsa. Sa druge strane, potpuno neverovatno deluje podatak da Taljeres koji ima šansu da se plasira u polufinale Libertadoresa, zauzima pretposlednje, 27. mesto na tabeli i da posle osam rundi domaćeg prvenstva ima svega četiri postignuta gola.

ARGENTINA 1 - 8. KOLO

Petak

Sentral Kordoba – Patronato 1:3 (0:1)

/Veron 83 – Medina 12, Erera 52, 59/

Sarmijento - Defensa i Hustisija 2:0 (1:0)

/Kiroga 33, Toledo 90 pen/

Subota

Aldosivi - Atletiko Tukuman 0:1 (0:1)

/Rodrigez 14/

Arsenal Sarandi - Platense 1:1 (0:0)

/Krušpžki 77 - Kosta 52/

Barakas - Argentinos Juniors /u toku/

Himnasija La Plata - Kolon /u toku/

Independijente - Rosario /u toku/

23.00: (3,20) Njuels (3,10) Rasing Klub (2,40)

Nedelja

Boka Juniors - Taljeres Kordoba 1:0 (0:0)

/Roho 78/

18.00: (1,80) Godoj Kruz (3,50) Lanus (4,70)

18.00: (2,55) Union Santa Fe (3,05) Urakan (2,95)

20.30: (2,10) Banfild (3,10) San Lorenco (3,90)

23.00: (2,35) Tigre (3,10) Estudijantes (3,25)

Ponedeljak

01.00: (3,20) Velez (3,10) River Plejt (2,40)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Boka juniorsTaljeres KordobaMarkos Roho

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara