Foto: Reuters
Foto: Reuters

Benevento je nerešiva enigma za Pirla, Gajić isključio Juventus iz trke za Skudeto (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 21.03.21. | 16:51

Stara dama ni drugi put u sezoni nije uspela da savlada ekipu Filipa Inzagija (1:0)

Devetogodišnjoj vladavini bliži se kraj. Juventus će na kraju sezone po svemu sudeći morati da preda krunu, iako je učinkom od 13 osvojenih bodova u prethodnih pet prvenstvenih mečeva upozorio da ga ne treba prerano otpisati. Ali sapleo se, ponovo. Po drugi put u sezonu nogu mu je postavio Benevento. U prvom delu sezone Veštice su odolele na svom Čiro Vigoritu, u 28. kolu zadale su mu još teži udarac, nanevši mu usred Torina četvrti poraz u sezoni – 1:0 (0:0).

Nerešiva je enigma Benevento ove sezone za Juventus. Na jedanaest prethodnih utakmica ekipa Filipa Inzagija nije uspela da slavi, ali protiv Stare dame očigledno imaju poseban motiv. Četiri boda osvojio je klub iz Kampanije protiv još uvek aktuelnog šampiona Italije. Takav učinak u sezoni imaju još jedino protiv Bolonje i Sampdorije.

Izabrane vesti

Juventusu je ovog popodneva presudio Adolfo Gajić iz jedinog udarca gostiju na gol Vojšeha Ščešnjog. Pitanje je da li bi i do njega Benevento stigao da Artur nije napravio grešku kakva se ne pravi ni u mlađim kategorijama. Kao da do letos nije nastupao za Barselonu, odigrao je Brazilac poprečnu loptu ispred svog gola u nameri da na drugoj strani pronađe sunarodnika Danila, međutim, dodavanje je bilo sporo i neprecizno, Gajić ga je presekao i matirao poljskog čuvara mreže za svoj drugi gol u dresu Veštica, kojim je Juventus ostavio na deset bodova zaostatka za prvoplasiranim Interom.

Sve do tog trenutka, ali i nakon vođstva, Benevento nije pokazao nikakvu nameru da ugrozi gol rivala. Juventus je još u prvom poluvremenu krenuo odlučno u nameri da na vreme načne Inzagijevu ekipu. Prednjačio je u tome Kristijano Ronaldo, ali nije imao rešenja za Lorenca Montipoa. Nije mu doduše ni VAR bio naklonjen. U 36. minutu naterao je glavnog sudiju da preinači odluku o dosuđenom penalu za Juventus, da bi svega tri minuta kasnije poništio Ronaldov pogodak zbog ofsajda.

I u nastavku je Portugalac bio praktično jedina pretnja po Montipov gol. U želji da stigne do 24. prvenstvenog pogotka je u pojedinim situacijama bio i pomalo sebičan, te je šutirao iz svih uglova, kad god bi mu se prilika ukazala. Dve najbolje, gotovo identične, samo sa suprotnih strana, imao je u 80. i 89. minutu, kada je snažnim udarcima iskosa pokušao da "probuši" gostujućeg čuvara mreže (iako je u drugoj situaciji mogao da odigra povratan pas), ali se Montipo nijednom nije dao. O udarcu iz slobodnog udarca sa dvadesetak metara ne treba ni trošiti reči. Odavno Ronaldo nije specijalista za "slobodnjake", a ni Juventus ekipa od koje treba zazirati. Potvrdio je to i Benevento, po drugi put u sezoni...

Na preostala dva meča u istom terminu minimalne pobede upisali su Sampdorija i Lacio. Rimljani su u gostima savladali Udineze golom Adama Marušiča u 37. minutu. Pogotku crnogorskog fudbalera prethodio je centaršut Sergeja Milinković-Savića sa desnog boka, lopta je prošla kroz čitav šesnaesterac i na drugoj strani stigla do Marušiča, koji se namestio i pogodio dalji ugao Musovog gola.

Sampdorija je jednomesečni post prekinula na svom terenu protiv Torina. Bikovima je presudio Antonio Kandreva u 25. minutu, posle akcije u kojoj je najveći posao Tomazo Auđelo po levoj strani, dodao do Manuela Gabijadinija u sredini, a ovaj je prosledio do Kandreve, koji je preciznim udarcem stigao do svog drugog gola protiv Torina ove sezone, pošto je u jesenjem delu takođe bio strelac u duelu sa Bikovima.

SERIJA A – 28. KOLO

Petak

Parma - Đenova 1:2 (1:0)

/Pele 16 - Skamaka 50, 69/

Subota

Krotone - Bolonja 2:3 (2:0)

/Mesijas 32, Simi 40pen - Sumaro 62, Shouten 70, Skov Olsen 84/

Specija - Kaljari 2:1 (0:0)

/Pikoli 49, Mađore 80 - Pereiro 83/

Nedelja

Verona - Atalanta 0:2 (0:2)

/Malinovski 33 pen, Zapata 42/

Juventus - Benevento 0:1 (0:0)

/Gajić 69/

Sampdorija - Torino 1:0 (1:0)

/Kandreva 25/

Udineze - Lacio 0:1 (0:1)

/Marušić 37/

18.00: (3,25) Fjorentina (3,30) Milan (2,25)

20.45: (2,70) Roma (3,15) Napoli (2,70)

***kvote su podložne promenama



tagovi

BeneventoSerija AJuventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara