Fudbaleri Brage (©Reuters)
Fudbaleri Brage (©Reuters)

Benfika gazi, ali je Braga mina za Orlove na Munisipalu

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.02.23. | 13:03

Kup Portugalije: Orlovi poraženi na tri poslednja duela na popularnom Kamenolomu pred večerašnji (21.30) derbi četvrtfinalne runde u najmasovnijem takmičenju. Žaoa Mario potigao pet golova za lisabonskog giganta na tri poslednja meča

Derbi četvrtfinala Kupa Portugalije igra se večeras (21.30) na Munisipalu, Braga dočekuje lidera Primeire Benfiku. Prvi trofej u sezoni, Liga kup, otišao je put Porta.

Benfika ove sezone gazi u Portugaliji, lider je šampionata i mogla bi da skine s trona Zmajeve Serža Konseisaa. Braga je poslednjih godina najveća pretnja po veliku trojku u ovoj državi na Iberijskom poluostrvu.

Izabrane vesti

Lisabonski Orlovi su slavili na poslednja četiri meča i to bez primljenog pogotka, dok se tim s Munisipala oporavio posle debakla protiv Sportinga (0:5) početkom meseca. Pre četiri dana je Braga pobedila Famalikao sa 4:1. Braga je neugodan rival velikanu iz prestonice. Slavila je na tri od četiri poslednja duela. U prvom delu Primeire Orlovi su razbijeni na Kamenolomu (0:3). U četvrtinalu Kupa Portugalije igra se samo jedan meč. Na tri vezana meča na Munisipalu, Orlovi su položili oružjem, uz gol-razliku 2:7.

21.30: (3,35) Braga (3,45) Benfika (2,15)

Lisabonski gigant je u zimskom prelaznom roku doveo Kaspera Tengsteda i Andrasa Šjelderupa, ali obojica nisu u konkurenciji za tim. Igraće ove nedelje za B tim u drugoj ligi kako bi se prilagodili na novi tim. Videćemo da li Rodžer Šmit ima zamenu na sredinu terena za Argentinca Enca Fernandeza koji je u smiraj prelaznog roka pojačao Čelsiju za čak 118.000.000 evra.

MOZZART DAJE NAJVEĆU KVOTU NA SVETU NA POBEDU BENFIKE U BRAGI

U fantastičnom formi u redovima Benfike je Žoao Mario koji je postigao čak pet pogodaka na tri poslednja duela u Primeiri. On je ove sezone u prvenstvo zatresao mrežu čak 12 puta na 18 utakmica, a ima i četiri asistencije. Tokom zime je iz Vulverhemptona stigao Gonsalo Guedes koji je postigao jedan gol na četiri meča u dresu novog kluba.

Braga je iz Fenerbahče prošlog meseca dovela napadača Brumu koji je već na debiju za tim sa Kamenoloma postigao dva gola za 31 minuta protiv Famalikao pre četiri dana.

-------------

Mozzart Bet Superliga se konačno vratila, a zajedno sa njom i Prognozzer! Takmičenje u pogađanju tačnih rezultata ponovo je na snazi posle tromesečne pauze u nešto drugačijem ruhu. Opširnije OVDE.

-------------

KUP PORTUGALIJE – ČETVRTFINALE (JEDAN MEČ)

Sreda

Famalikao – BSAD 4:1 (1:0)

/Dobre 37, Kadiz 57, 59, Žaime 68 – Oliveira 65/

Akademika Viseu – Porto 0:1 (0:0)

/Franko 50/

Četvrtak

18.30: (1,55) Kasa Pia (3,90) Nasional (6,50)

21.30: (3,35) Braga (3,45) Benfika (2,15)

***kvote su podložne promenama



tagovi

BenfikaBragaKup PortugalijeKup Portugala

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara