Jan Vertongen i Edinson Kavani (©Reuters)
Jan Vertongen i Edinson Kavani (©Reuters)

Benfika lansira dva kapitalca: Kavani + Vertongen!

Vreme čitanja: 2min | ned. 09.08.20. | 12:02

Nižu se pojačanja na Lužu

Vrhuška Benfike baš je rešena da zaustavi Portov uspon u poslednje tri sezone i ponovo uspostavi dominaciju portugalskim fudbalom! Ne čase časa ni odgovorni na Lužu, ni povratnik na trenersku klupu Žorž Žezus, jer se pojačanja samo ređaju!

U najskorije vreme očekuje se zvanična potvrda transfera Evertona Soaresa iz Gremija za 20.000.000 evra i procente od naredne prodaje, a dva kapitalca za narednu sezonu su - Edinson Kavani i Jan Vertongen! U kasnim subotnjim časovima ugledni portugalski mediji potvrdili su da je sve dogovoreno oko dolaska Edinsona Kavanija i to za ugovor vredan 2.500.000 evra godišnje, plus bonusi, dok ga čeka i jednokratni bonus za potpis od 9.000.000 evra, a novo pojačanje trebalo bi da bude Jan Vertongen.

Izabrane vesti

Belgijancu je istekao ugovor sa Totenhemom i odnedavno je slobodan u izboru nove sredine. I ne samo to, vrlo aktivno razmatra mogućnosti za nastavak karijere. Naime, pominjalo se da Vertongen već ima ponude iz Italije i Španije, a najglasnije se ističe interesovanje Rome i Fjorentine, ali izgleda da će Vertongen zajedno sa Kavanijem na Luž! List O Žogo, koji je prvo objavio detalje Kavanijevog ugovora u Benfiki, tvrdi da je Vertongen već viđen u Lisabonu, što jasno ukazuje da se sa njim razgovara o saradnji, mada pojedini tvrde da se samo radi o odmoru. Ipak, odbrana je jedan od sektora u kojem Žorž Žezus insistira na pojačanjima, pogotovo da se dovede igrač sa iskustvom, a Vertongen bi bio idealan pik u ovom trenutku, prvenstveno jer je slobodan u izboru nove sredine. 

Podsetimo, Benfika takođe i dalje pregovara Frajburgom za paket Robin Koh + Luka Valdšmit, s tim što nemački klub za ovaj paket traži 30.000.000 evra. Benfika je spremna da uplati znatno manje novca za dvojicu bivših mladih reprezentativaca Nemačke, tek nešto ispod 20.000.000 evra. 



tagovi

Edinson KavaniJan VertongenLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara