(©Reuters)
(©Reuters)

Benovi Komori na nogama! Pala Gana, živi sam o plasmanu na Mundijal (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.11.23. | 19:43

„Celakanti“ imaju dve pobede u dva kola

Do pre četiri dana reprezentacija Komora nikada nije imala ni pobedu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, a kamoli da je bila blizu plasmana. Ali, večeras cela zemlja – gori. San o putu na Mundijal prvi put izgleda kao realnost.

Komori su večeras kod kuće pobedili Ganu – 1:0. Mizijan Maolida, vezista Herte iz Berlina, postigao je pogodak u 44. minutu i lansirao „Celakante“, kako je nadimak reprezentaciji po ribi koja živi jedino na obalama ove zemlje, na prvo mesto u grupi I.

Izabrane vesti

Dva kola – dve pobede. Najpre je pala Centralno Afrička republika pre četiri dana, bilo je 4:2 u Moroniju, a večeras je na kolena oborena i Gana, jedan od dva favorita za osvajanje prvog mesta i direktnog puta na Mundijal. Drugi favorit je selekcija Malija. Ali i jedni i drugi posle dve runde gledaju u leđa Komorima.

Tačno je, iskoristili su Celakanti to što su obe utakmice igrali kod kuće, ali sada će ih svi rivali gledati drugim očima. Gledaće i oni sami sebe, pošto napokon znaju kakav je osećaj pobeđivati, gledati sa vrha tabele, živeti mundijalske snove.

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde El Fardu Ben je i dalje najbolji strelac u istoriji reprezentacije Komora, ali ove dane slave provodi van terena, pošto se i dalje oporavlja od povrede.

I što je posebno fascinantno za Komore, moći će da maštaju o putu na Mundijal najmanje do juna sledeće godine. Jer, tek tada se nastavljaju kvalifikacije na afričkom kontinentu. A, onda na red dolaze gostovanja Madagaskaru i Čadu. Dve utakmice koje Celakanti svakako mogu da dobiju.

KVALIFIKACIJE ZA SP - AFRIKA

Grupa I - 2. kolo

Komori - Gana 1:0 (1:0)

Mali - Centralno afrička republika 1:1 (0:0)

Čad - Madagaskar 0:3 (0:1)



tagovi

Afrikareprezentacija Komorakvalifikacije za svetsko prvenstvo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara