Bentalebovo disciplinovanje nije uspelo - minus u milionima jednak broju meseci na tribinama

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.01.20. | 15:16

Sad nek Njukasl razmišlja o njemu

Rastanak nalik lošem razvodu. I Šalke i Nabil Bentaleb jedva su dočekali da jedno drugome vide leđa. Pa nek će i klub iz Gelzenkirhena izgubiti skoro 50 odsto novca investiranog u dovođenje alžirskog reprezentativca. Bitno je da je konačno otišao. Nabil Bentaleb se vratio u Premijer ligu s tim da je ovog puta potpisao za Njukasl.

Podsetimo, Bentaleb je u Šalke stigao iz Totenhema, a Nemci su tada za za supertalentovanog vezistu platili 19.000.000 evra. Ispostavilo se ipak da talenat nije bio praćen odgovarajućom glavom. Bentaleb je na terenu nešto i radio, ali je van njega bio konstantan problem. Nekoliko je puta kažnjavan zbog vrze vožnje, pa su mu na kraju oduzeli i vozačku dozvolu. Nije međutim bio problematičam samo u saobraćaju već i u svlačionicu, pa ga je Hub Stevens maltene odmah po dolasku na klupu prebacio prvo u U23 selekciju, a nakon aprilskih 23 minuta u sudaru sa Nirnbergom zatim i u B tim.

Izabrane vesti

Bio je mart mesec 2019. godine kad je Bentaleb odigrao poslednju utakmicu za Šalke.

Kad je već tako, svima u Gelzenkirhenu je bilo sasvim jasno da neće moći da izvuku onih 19.000.000 evra koliko su platili Totenhemu. Samo je bilo važno umanjiti štetu i ako sve prođe kako treba u Njukaslu moće u Šalkeu da obrišu znoj sa čela i kažu: dobro smo i prošli. Svrake će naime za šestomesečnu pozajmicu platiti okruglo 1.000.000 evra i pokriti celu Bentalebovu platu, a ako on na Sent Džejms Parku ostavi dobar utisak na kraju sezone će ga otkupiti za okruglo 10.000.000.

Što će reći da će Šalke izgubiti “samo” 8.000.000 evra što i nije tako strašno imajući u vidu da je Bentaleb poslednji put u startnoj postavi bio pre 10 meseci, a da je poslednji meč odigrao u aprilu. Kako u januaru nije ni mogao da igra, dolazimo do tačno osam meseci koliko je Bentaleb primao platu da – ne igra.

Trener Njukasla Stiv Brus ipak nije zabrinut. Štaviše, on je veliki optimista jer smatra da će sve to što je Bentaleb proživeo samo biti od koristi Svrakama.
Obraćao sam veliku pažnju na njega još dok je igrao za Totenhem iz kojeg je za velike pare i otišao u Nemačku. Igrao je na  najvšem nivou već četiri ili pet godina, ali sada će doći gladan, sa osećajem da ima nešto da dokaže i to će nam doneti konkurenciju koja nam je očigledno potrebna”.

(FOTO: Twitter/@NUFC)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara