"Mali"
"Mali"

Beograd nema potrebu za Nacionalnim stadionom, niti može da finansira izgradnju!

Vreme čitanja: 1min | sre. 05.02.14. | 21:22

"Beograd je vlasnik Omladinskog stadiona na Karaburmi koji se raspada jer decenijama u njega ništa nije uloženo i ne znamo ni sa tim šta ćemo”, rekao je predsednik Privremenog organa Beograda Siniša Mali

MaliEvropsko prvenstvo 2020. godine održaće se u 24 gradova širom Starog kontinenta, a Beograd je jedan od potencijalnih kandidata. Međutim, kako stadioni Crvene zvezde i Partizana ne ispunjavaju uslove predsednik FSS Tomislav Karadžić je prilikom sklapanja dogovora sa britanskom firmom “Mejs” potegao priču o izgradnji Nacionalnog stadiona.

Razmatrane su lokacije stadiona Crvene zvezde i Partizana, kao i stadion Rada uz proširenje, zatim Pećinci, Kovilovo, Stara Pazova, Borča, naselje Ivan Ribar na Novom Beogradu. Ali teško da će od toga biti nešto… Zvezda i Partizan nisu pokazali interesovanje za saradnju, a kako stvari stoje neće ni grad Beograd.

Predsednik Privremenog organa Beograda Siniša Mali u opširnom intervjuu za Telegraf.rs dotakao se teme Nacionalnog stadiona.
“Ima nekoliko lokacija za taj nacionalni stadion, ali to je inicijativa koja potiče od Fudbalskog saveza Srbije i u vezi je sa organizacijom Evropskog prvenstva u fudbalu 2020. godine. Što se mene tiče ja nemam problem da taj stadion bude gde god oni reše, ali ne znam u ovom trenutku da li za tim ima potrebe, a sasvim sigurno ne postoji mogućnost grada Beograda da se bavi takvim planovima, a kamoli da ih finansijski podrži. Beograd je vlasnik Omladinskog stadiona na Karaburmi koji se raspada jer decenijama u njega ništa nije uloženo i ne znamo ni sa tim šta ćemo”, rekao je Mali za Telegraf.rs.

(FOTO: Star sport)

Izabrane vesti


tagovi

Nacionalni stadionfss

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara