Mario Baloteli (©AFP)
Mario Baloteli (©AFP)

Berluskonijevom i Galijanijevom projektu se snovi ruše kao kula od karata, Baloteli i Boateng nemaju ključ za Čitadelu

Vreme čitanja: 3min | čet. 20.05.21. | 09:46

Danas su na programu revanš mečevi polufinala plej-ofa za plasman u Seriju A

Jedini sigurni putnici za Seriju A su Empoli i Salernitana, koji su direktno overili plasman u najviši rang italijanskog fudbala. Treći putnik će se u voz ukrcati kroz baraž, koji je uveliko u toku, i već se nazire jedan finalista. Čitadela je na dobrom putu da posle Breše i Monci spusti rampu na ulazak u Seriju A, a prednost posle prve polufinalne utakmice ima i Venecija protiv Lečea.

Sve je podredila Monca ulasku u Seriju A, ali deluje da će ostati praznih šaka i da je i iduće godine čeka rvanje u drugom rangu na Apeninima. Projekat Silvija Berluskonija i Adrijana Galijanija je prvo ostao kratak za direktnu promociju, Salernitana mu je pobegla pet bodova, ali su ambiciozni vlasnici očekivali da se makar kroz plej-of domognu elite. Slovila je Monca za favorita u polufinalnom duelu sa Čitadelom, a u prvom meču provela se kao bosa po trnju i na pragu je eliminacije (3:0).

Izabrane vesti

20.45: (1.90) Monca (3.50) Čitadela (4.10)

Sastav Kristijana Brokija je ligaški deo sezone završio na trećem mestu, i uz ekipu Lečea važio je je za favorita, ali je malo toga pokazao u prvoj utakmici plej-ofa. Slobodna je bila Monca na startu i kao da joj pauza nije prijala. Bivše gazde Milana su dovele Kristijanu Brokiju dva zvučna imena kako bi lakše izborio plasman u viši rang, ali Kevin Prins Boateng i Mario Baloteli nisu impresionirali ove sezone. U prvom polufinalnom duleu Mario Baloteli je tek u finišu dobio priliku da zaigra, ostao je na koti od pet golova, koliko ih ima i Kevin Prins Boateng, koji je propustio prvi meč zbog povrede, ali bi trebalo da se nađe u sastavu za revanš.

Nisu ni napadači Čitadele blistali ove sezone, vezni red je bio zaslužniji za napadačku produktivnost, ali se u pravom trenutku probudio Enriko Baldini. Verovao mu je Robert Venturato iako je u regulrnom delu mrežu rivala zatresao samo tri puta, ali je u plej-ofu namestio glavu i nišanske sprave. Postigao je het-trik protiv Monce i doveo je na prag eliminacije.

Ući će Monca jača u revanš pošto će za sastav uz Kevina Prinsa Boatenga konkurisati i Đuzepe Beluski, koji je doradio suspenziju, ali će Kristijan Broki biti uskraćen za usluge Mirka Marića, Gabrijela Palete i Eugenija Lemane.

U drugom polufinalu se sastaju Leče i Venecija, a Lagunari su u prvom polufinalnom duelu pokazali da se nisu slučajno našli u plej-ofu i da ih s punim pravom nazivaju jednim od najprijatnijih iznenađenja Serije B. Venecija ne putuje sa ozbiljnim kapitalom na gostovanje Lečeu (1:0) i ne može da bude mirna kao Čitadela protiv Monce, ali posle svega prikazanog u prvom susretu nema potrebe da bude na iglama.

18.30: (2.20) Leče (3.35) Venecija (3.35)

Evidentan je pad u igri Lečea s kraja sezone, davao je naznake da će biti ogromnih problema u plej-ofu, a Venecija je znala to da iskoristi u svom dvorištu. Frančesko Forte rešetao je u regularnom delu sezone, a nije propustio priliku da se upiše u listu strelaca i u plej-ofu. Rešio je prvi polufinalni meč i pogurao Veneciju ka prolazu, a produžetak golgeterske forme i na revanš mogao bi biti od presudnog značaja za konačan ishod polufinala.

Direktan prenos obe utakmice polufinala plej-ofa Serije B možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

ITALIJA, SERIJA B - PLEJ-OF (REVANŠ MEČEVI POLUFINALA)

Četvrtak

18.30: (2.20) Leče (3.35) Venecija (3.35)

20.45: (1.90) Monca (3.50) Čitadela (4.10)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Serija BMoncaLečeVenecijaČitadelaItalija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara