Stadion Vankdorf (©Reuters)
Stadion Vankdorf (©Reuters)

Bern čeka Zvezdu: Jang Bojs igra gore no što rezultati govore? Strah od Bukarija i paranoja zbog Delija

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.11.23. | 12:28

Tradicionalno već, tu je i po koja uvreda na račun srpskog fudbala

Za osminu finala Lige šampiona. Za novčanu nagradu od zbirno nekih 5.000.000 evra. Za prestiž. Za navijače. Jang Bojs i Crvena zvezda večeras će odlučivati ko će evropsku sezonu nastaviti u Ligi Evrope, a ko će da se koncetriše na domaće prvenstvo, mada nije nemoguće ni da u slučaju remija sve bude odloženo za poslednje, šesto kolo.

Međutim, sama utakmica ne izaziva preveliku pažnju u švajcarskim medijima, koji već o tradicionalno o srpskom fudbalu pišu kao o “divljem zapadu”, podižu paniku pred dolazak Delija u Bern i pominju “nerede” sa prethodnog susreta. Naravno da se o tome piše sa dozom preuveličavanja, a sada se utisak pojačava pričom o jednom kafeu koji je na preporuku policije zamoljen da skine zastavu u duginim bojama, pošto se sumnja da bi ona mogla da bude meta napada Zvezdinih navijača.

Izabrane vesti

Vlasnica Trina Pauli odgovara da je pametnije u tom slučaju otkazati utakmicu, jasno je valjda da fudbalski navijači sasvim drugačije gledaju na svet, pa i ona sama priznaje da će verovatno poslušati savet.

Stadion Vankdorf je svakako rasprodat: šesti put na 10 utakmica Jang Bojsa u Bernu ove sezone tribine će biti popunjene do poslednjeg mesta. Ono što brine domaće navijače jeste poraz od Ciriha u poslednjem kolu, kojim je Jang Bojs tom rivalu prepustio prvo mesto na tabeli. Zanimljivo je inače da bi statističari mogli da kažu da Momci iz Berna nemaju zbog čega da se žale, jer ako gledamo odnos očekivanog broja primljenih golova i očekivanog broja datih golova (xG) Jang Bojs je, još pre utakmice sa Cirihom, trebalo da bude tek na šestom mestu šampionata?! 

Što može da se posmatra dvojako, jer govori i o izuzetnoj efikasnosti Zvezdinog rivala.

Lokalni mediji ističu da se u Zvezdinom timu najviše treba plašiti Osmana Bukarija, koji je u “kobnom 88. minutu” beogradskog duela pogodio za konačnih 2:2. Nisu propustili Švajcarci da notiraju da je Bukari dao i dva gola u pobedi nad Vojvodinom u subotnjem meču Mozzart Bet Superlige.


Kad je reč o samom Jang Bojsu, više se priča o tom porazu od Ciriha.

Nismo se pojavili na početku utakmice, poklonili smo im dva gola… Stvarali smo šanse, promašivali, otišli na poluvreme sa zaostatkom 1:2, mislili smo da ćemo da preokrenemo. Ali jesnostavno smo ispali glupi”, komentariše levi bek Loris Benito.

Još jedna otklonjena sumnja je bila oko “jedinice” među stativama. Šef struke Rafael Viki i dalje veruje u Antonija Račiopija, koji je blistao u Beogradu.

Ako se preko noći ne razboli ili ne povredi u krevetu, on će da bude na golu”.

Sve su to ipak samo reči, mnogo je bitnije ono što ćemo videti na terenu.

LIGA ŠAMPIONA, GRUPA G

Peto kolo

21.00: (2,25) Jang Bojs (3,40) Crvena zvezda (3,60)

21.00: (1,33) Mančester Siti (5,50) RB Lajpcig (8,50)



tagovi

Jang BojsFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara