Nikolo Zaniolo (©Reuters)
Nikolo Zaniolo (©Reuters)

Bernardeski + Romero + keš = 60.000.000! Juventus krenuo u finalni napad na Zaniola

Vreme čitanja: 2min | pet. 31.07.20. | 20:51

Mladi as na raskrsnici u karijeri

Primarni Juventusov cilj ovog leta je Nikolo Zaniolo, a stara dobra destinacija za "otimanje" najkvalitetnijeg fudbalskog materijala - Rim. Stara dama je krenula u ozbiljan pritisak na labilnu upravu Rome, kojoj želi da otme najveći dragulj u timu i po mnogima najtalentovanijeg italijanskog fudbalera.

Juventus u napad nije krenuo bez ozbiljnog oružja. Kako pišu italijanski mediji Stara dama namerva da napravi ponudu koju će čelnici Vučice teško moći da oboju. U nju će biti ubačen Federiko Bernardeski i argentinski štoper Kristijan Romero, čime bi značajno bila smanjena ukupna cifra za igrača. Zaniolo je procenjen na 60.000.000, što znači da bi Juventus morao da uplati i određu finansijsku naknadu, ali ona ne bi bila mnogo velika.

Izabrane vesti

Bernardeski je igrač sličnog profila kao i Zaniolo, dok bi Romero dobro mogao da dođe Romi ukoliko bi propali pregovorio oko otkupa Krisa Smolinga od Mančester junajteda. Argentinac je ove sezone igrao vrlo dob ro na pozajmici u Đenovi, gde je sakupio 32 nastupa i s obzirom na to da ima 22 godine mogao bi da bude investicija za budućnost. Podsećamo, Juventus je Romera kupio prošlog leta upravo iz Đenove za 26.000.000 evra.

Zaniolo je u Rim stigao kao Interov "kusur" u kupovini Radže Najngolana, a ispostavio se kao fenomenalna investicija Rimljana. Proteklih dana se pominjalo da Roma nudi drastično povećanje primanja mladom igraču, ali je istorija pokazala da je Juventus u ovakvim slučajevima uglavnom izlazio kao pobednik.

Mladi vezista je eksplodirao u Romi, a dodatni uspon sprečila mu je povreda kolena iz koje se nedavno vratio. Njegove prave partije i dodatno sazrevanje očekuju se tek u narednom periodu, kada se očekuje da Zaniolo potpuno sazri i bude predvodnik novog talasa mladih italijanskih igrača.


tagovi

Nikolo ZanioloLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara