Dušan Vlahović ©Reuters
Dušan Vlahović ©Reuters

Bernardeski o Vlahoviću: Kada ne postignete gol, pritisak u Juventusu raste, ali i to je deo procesa

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.04.23. | 13:45

Italijan na osnovu ličnog iskustva podržao srpskog napadača

Gol protiv Frajburga i tri u dva reprezentativna susreta potvrdili su da Dušan Vlahović hvata željeni golgeterski ritam, međutim srpski napadač protiv Verone je dobio šansu sa klupe, tek u poslednjih pola sata utakmice, i dopisao sedmi uzastopni susret u prvenstvu na kojem nije bio strelac. Post u Seriji A koji traje od dva gola postignuta protiv Salernitane pre dva meseca bio je povod da igra centarfora Juventusa ponovo bude izložena sudu javnosti, a na ovu temu za Tutomerkato govorio je Federiko Bernardeski.

Krilni napadač Toronta u Torino je stigao iz Fjorentine i osetio težinu dresa Bjankonera. Iako je imao korektan učinak u redovima Juventusa dugo je bio pod lupom fudbalske javnosti u Torinu te je na osnovu ličnog iskustva govorio o poziciji u kojoj se nalazi Vlahović, još jedan ofanzivc koji je iz Viole stigao u Staru damu.

Izabrane vesti

"Kada napravite takav transfer sve se zaista promeni, Tada i shvatite da u timu kakav je Juventus se prihvataju samo pobede i golovi. Nema priče, samo se učinak gleda. Faza prelaska je veoma delikatna, iziskuje promenu mentaliteta. Više nije sve na tebi kao igraču i čoveku kao što je u Fjorentini, već je neophodno dati se u službu tima što je najveća poteškoća", rekao je Bernardeski i dodao:

"Dušan se odlično integrisao i ide mu u svakom smislu. Može se mnogo toga reći o njemu, ali on je pre svega izvanredan igrač. Ukoliko ne postigneš gol na tri ili četiri utakmice u Fjorentini to prođe neopaženo, ali u Juventusu u takvoj situaciji pritisak i odgovornost rastu. Nije to ni loše, ako igrač shvati na pravi način. Sve to je proces rasta koji igrač mora da prođe. Tako se postaje odgovorniji, mentalno i fizički jači. Očekivanja vas teraju da više radite kako biste ih ispunili".


tagovi

Dušan VlahovićJuventusFederiko Bernardeski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara