Santijago Arijas (©Reuters)
Santijago Arijas (©Reuters)

Berta stavio Arijasa u izlog: Može i pozajmica sa obavezom otkupa na 10.000.000 evra, čekaju PSŽ, Everton, Roma...

Vreme čitanja: 3min | uto. 22.09.20. | 10:36

Bajer navodno nije u kombinaciji, ali nemački mediji tvrde drugačije

Kada se na Mundijalu 2014. godine pojavio i bio verna senka Hamesa Rodrigeza kao neko ko je najviše osvetlao obraz nacije u dresu Kolumbije, činilo se da će Santijago Arijas postati kapitalac za sve najbogatije klubove na evropskom kontinentu. Kolumbijac se u PSV Ajndhovenu zadržao sve do sve do pre dva leta, kada ga je posle Mundijala u Rusiji Atletiko Madrid pokupio za samo 11.000.000 evra.

Dve godine kasnije, Arijas je ipak daleko od kapitalca kakvim se nekada smatrao i na izlaznim je vratima stadiona Vanda Metropolitano. Nije bio ni toliko loš, ali ne može se reći da je ispunio očekivanja. Iako je prošle sezone odigrao svega 18 utakmica, od čega 14 u Primeri, Arijas je u finišu prelaznog roka izrastao u najtraženijeg desnog beka Evrope. Sportski direktor Rohiblankosa Andrea Berta otkrio je da je klub već u pregovorima sa tri moguća poslodavca.

Izabrane vesti

“Da, pregovaramo sa PSŽ, Evertonom i Romom za Arijasa, ali ne i sa Bajer Leverkuzenom“, izjavio je Berta.

Dok je dugogodišnji prvi operativac Atletika kategorički odbacio Bajer iz ove jednačine, nemački Kiker objavio je da je ista zapravo kamuflaža, odnosno diverzija i da Leverkuzen izuzetno želi Arijasa u svojim redovima.

Međutim, Kolumbijac ne bi imao garantovano mesto u startnoj postavi na BajAreni. Njemu se garantuje samo pozicija konkurenta za dosad neprikosnovenog Larsa Bendera. Bajer je spreman da se takmiči sa konkurencijom, a procenjuje se da bi Atletiko mogao da dobije između 10.000.000 i 12.000.000 evra na ime obeštećenja.

“Pozajmica uz pravo otkupa i 10.000.000 evra kasnije je takođe opcija“, objasnio je Berta.

U slučaju da se Bajer uozbilji po pitanju dovođenja kolumbijskog beka, to znači da će Mičel Vajzer siguno otići iz Leverkuzena. On je već izgubio status koji je imao u klubu. Podsetimo, Aleksandar Dragović je kao štoper dobio prednost ispred Vajzera u kup meču protiv Norderšteta kao zamena za Bendera. Vajzera nije bilo u timu protiv Volfzburga, tako da je njegovo u Bajeru verovatno završeno.

Što se ostalih tiče, PSŽ u ovom trenutku na desnom beku ima Tila Kerera, odnedavno i Alesandra Florencija, plus mladog Kolina Dagbu, s tim što je Nemac jako blizu toga da izgubi svoje mesto u timu zbog loših izdanja. Malo je verovatno da će PSŽ uzeti Arijasa jer se sada pojavio mnogo veći problem na levom beku, pošto je Huanu Bernatu otišao prednji ukršteni ligament, dok je Lejvan Kurzava na suspenziji još pet utakmica. Everton u svojoj rotaciji ima Šejmusa Kolmena i Džondža Kenija, ali Karlo Anćeloti traži svežu krv na toj poziciji i to je upravo Arijas. Na kraju, Roma trenutno ima tri desna beka, Davidea Santona, Rika Karsdorpa i Bruna Peresa, pa je zasad nejasno šta će Romi još jedan igrač na toj poziciji, osim ako ne bude nekih promena u narednih deset dana...

Arijas sa Atletikom ima ugovor do 2023. godine.



tagovi

Santijago ArijasLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara