Bešiktaš krenuo po Dragovića, ključni čovek se sastao sa Zvezdinim rukovodstvom

Vreme čitanja: 2min | sub. 30.12.23. | 11:24

Samet Ajbaba navodno bio u Beogradu

Nije se posrećilo Dejanu Stankoviću kao treneru Sampdorije da dovede Aleksandra Dragovića. Pokušava temperamentni stručnjak da bivšeg reprezentativca Austrije dovede u redove Ferencvaroša, ali će, prema vestima iz Turske imati paklenu konkurenciju. Tamošnji mediji i portali ovog jutra bruje o tome da je kapiten Crvene zvezde jedan od prioriteta Bešiktaša u zimskom prelaznom roku.

Znaju Turci da zabombaju i konstruršu priče tamo i gde nema dima, ali vest o interesovanju Bešiktaša za Aleksandra Dragovića potkrepljena je nekim činjenicama. Naime, u Beogradu je već boravio ključni čovek sportskog sektora istanbulskog velikana Samet Ajbaba i pokušao da postigne dogovor sa rukovodstvom Crvene zvezde.

Izabrane vesti

Mada srpskom šampionu su donekle vezane ruke. Iskusnom štoperu ističe ugovor u junu naredne godine, što znači da bi, prema FIFA pravilniku, mogao za naredni klub da potpiše već za nekoliko dana. I potom napusti Marakanu bez obeštećenja po završetku sezone.

Problem je što Bešiktašu gori pod nogama. Orlovi su trenutno na petom mestu turskog prvenstva, bez šansi da ugroze gradske rivale Galatu i Fener. Bešiktaš bi za simbolično obeštećenje mogao da dovede Dragovića, mada je pitanje da li bi crveno-beli želeli da ga puste usled šampionske trke sa Partizanom.

Srbin iz Beča je prethodne zime želeo da napusti Crvenu zvezdu. Jasno je to stavljao na znanje u razgovorima sa rukovodstvom kluba, međutim ostao je u Ljutice Bogdana. Kasnije dobio i kapitensku traku.

Dragović nikada nije krio da mu je pored Crvene zvezde dečački san da završi karijeru u ljubičastom dresu Austrije. Bečki klub od osvajanja titule 2013. godine prolazi kroz komplikovanu situaciju, imao je finansijske probleme i daleko je od borbe za trofeje. Trenutno je osmoplasirani u prvenstvu. Dragović je zajedno sa Davidom Alabom pomagao klub finansijski i nije krio planove da mu pomogne i na terenu u dogledno vreme.

Austrijanci ga čekaju raširenih ruku, igraju na kartu da će Dragović po završetku karijere živeti u Beču. Ali imaće jaku konkurenciju.


tagovi

Aleksandar Dragović

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara