Foto: Reuters
Foto: Reuters

Bešiktaš u akciji prevazilaženja uspavanog starta sezone

Vreme čitanja: 3min | ned. 01.11.20. | 13:04

Malatija prethodni put na Vodafon parku iznenadila crno-bele

Bešiktaš je i pre godinu dana pokazao da mu treba malo više vremena da dostigne radnu temperaturu, pošto je posle pet mečeva ima isto toliko bodova. Sada nakon identičnog broja mečeva ima dva boda više, ali i to je slabo kada se u obzir uzmu ambicije istanbulskih crno-belih, a one se zasnivaju na vrhu tabele. Zato danas u sedmom kolu protiv Malatije (17.00) ne bi smelo da bude greške, iako gosti na Vodafon park stižu kao bolje plasirani tim – imaju bod više, doduše odigrali su i meč više.

Crni orlovi su u prethodnoj rundi slavili protiv Denizlija Roberta Prosinečkog. Iako je posle 3:0 od 48. minuta delovalo da će tom bili lagana i ubedljiva pobeda, izabranici Sergena Jalčina uspeli su sebi da zakomplikuju život, dobiju crveni karton i prime dva gola. Na sreću, tri boda nisu izostala.

Izabrane vesti

Malatija je takođe slavila u prošlom kolu. Preokrenula je Genčlerbiligi i ponovo pokazala da u sastavu ima nekoliko vrlo zanimljivih fudbalera koji mogu da naprave razliku.Bešiktaš bi posebnu pažnju trebalo da obrati na Peruanca Kristijana Kueva, momka koji više pažnje posvećuje razigravanju ekipe nego postizanju golova. Malatija je poprilično promenila tim od trenutka kada ju je pre nešto više godinu dana Partizan eliminisao u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Pored pomenutog Kueve, kao veliko pojačanje, na pozajmicu je stigao Bendžamin Tete iz praške Sparte. Postigao je debitanski gol, odigravši četiri meča, a tek se očekuje da pokaže kvalitete, naročito u skok igri.

Dodoše nijedan od rivala nije se preterano zahuktao nakon uvodnih nekoliko rundi, a o tome svedoči i činjenica da svojim redovima nemaju igrača sa više od dva postignuta gola.

Sudeći isključivo na osnovu prethodnih duela, ne bi trebalo očekivati previše pogodaka – poslednji duel završen je minimalnom pobedom Bešiktaša, meč pre toga slavlje Malatije 2:0. Pre toga u tri navrata je dolazio tip GG3+, a nešto ranije, tkom 2017. godine odigrali su bez golova.

Prethodno Bašakšehir gostuje Konji (14.00) sa ambicijom da zabeleži treći vezani trijumf. Koliko je loše krenulo, šampion Turske sada deluje poprilično pristojno - pozicioniran je na sredini tabele i novom pobedom značajno bi se približio evrozoni. Jedan od najboljih igrača Erdoganovog mezimčeta Edin Višća se raspucao protiv Trabzona i Antalije i ako ponovo bude raspoložen mogli bismo ponovo da gledamo goleadu u okršaju ova dva rivala. Prethodni put Konja je trijumfovala 4:3. Porazi od Lajpciga i Pari Sen Žermena neće usporiti branioca titule, jer njegove prave ambicije leže u turskom prvenstvu, a ne u evropskoj eliti.

TURSKA 1 – 7. KOLO

Petak

Karagumruk - Erzurum 5:1 (3:0)

/Ndiaje 11, 45+4, Bilja 28, Ndao 71, Sabo 90+1 - Gomes 90/

Trabzon - Kasimpaša 3:4 (3:2)

/Asan 23, Nvakeme 31, 38 - Tirpan 8, Erdogan 41, Edgar 87ag, Koita 90+3/

Subota

Genčlerbirligi - Gacijantep 1:1 (0:1)

/Kandeijas 56 - Maksim 17pen/

Galatasaraj - Ankaragudžu 1:0 (1:0)

/Babel 45+1/

Nedelja

Rize - Kajzeri (u toku)

14.00: (3,05) Konja (3,30) Basakšehir (2,35)

17.00: (1,70) Bešiktaš (3,70) Malatija (5,20)

Ponedeljak

18.00: (5,20) Antalija (3,70) Fenerbahče (1,70)

Odloženo: Geztepe - Alanja

***kvote su podložne promenama

 



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara