Navijači Karabaga (©Reuters)
Navijači Karabaga (©Reuters)

Beskućnici iz Nagorno Karabaha na putu moćnom Alonsovom čudu

Vreme čitanja: 3min | čet. 07.03.24. | 09:53

Liga Evrope: Karabag eliminisao Bragu u prethodnoj rundi, napravio najveći uspeh u istoriji, a danas (18.45) u Bakuu sudar sa izvesno budućim šampionom Nemačke koji može do triple krune ove sezone

Čudo je Alonsov Bajer iz Leverkuzena ove sezone, dominacija kakva se retko viđa u Ligama petice. Slavni, veliki Bajern, 11 puta uzastopni šampion Nemačke, kaska 10 bodova, 10 kola pre kraja, pa je Salatara nadohvat ruke Farmaceutima. Na 34 meča ove sezone u svim takmičenjima ekipa mladog stručnjaka nema poraz.

Baskijski trener napravio je moćnu mašinu, ali verovatno će zov Bajerna ili Liverpula da bude jači narednog leta. Velikani Iiz Minhena i sa Enfilda bore se za potpis nekada sjajnog veziste koji preti da bude uspešniji kao trener. Bajer je na samo na pragu titule u Nemačkoj, prve u istorije, nego je stigao i do polufinala Kupa Nemačke, a sada ekipa iz Leverkuzena čeka osmina finala Lige Evrope gde su jedni od favorita za trofej, mada su u trci ostali evropski giganti, Liverpul i Milan. Iako su mnogi očekivali da malo prikoči, Ćabijeva mašina gazi iako dugo igra bez sjajnog napadača, Nigerijca Viktora Bonifejsa.

Izabrane vesti

Šest vezanih pobeda ima lider Bundeslige, od toga pet u prvenstvu i jednu u Kupu, a danas (18.45) gostuje najprijatnijem iznenađenju u Ligi Evrope, šampionu Azerbejdžana Karabagu koji je u prethodnoj rundi eliminisao Bragu i to posle produžetaka u Bakuu. Kao što Leverkuzen nema dostojnog rivala u Nemačkoj ove sezone, jop ubedljiviji je Karabag u domaćem šampionatu. Ima čak 23 boda više od najbližeg rivala Sabaila, pa je jasno da titula u nekadašnjoj republici SSSR-a neće da menja vlasnika.

LEVERKUZEN JE DRUGI FAVORIT ZA OSVAJANJE LIGE EVROPE, IZA LIVERPULA. KVOTA U MOZZARTU NA FARMACEUTE JE 4,00.

Dugo Karabag ne može da igra na svom stadionu u svom gradu na granici Azerbejdžana i Jermenije. Uspeli su vlasti ove zemlje prošle godine da povrate kontrolu nad spornom teritorijom gde su većinski živeli Jermeni, pre nego što su proterani, ali šampion i dalje svoje mečeve igra u prestonici Bakuu. Boje Karabaga brane nekadašnji fudbaleri Crvene zvezde i Partizana, Crnogorci Marko Vešović i Marko Janković.

18.45: (10,0) Karabag (5,20) Bajer Leverkuzen (1,37)

Zanimljivo je da su ovi timovi igrali i u grupnoj fazi prethodne jeseni, a ubedljiv je bio Leverkuzen koji je slavio u oba meča. U prvom duelu nas Baj areni bilo je čak 5:1, dok je u Bakuu slavio sa 1:0. Na oba meča mrežu prvaka Azerbejdžana zatresla je sjajna letnja akvizicija iz belgijskog Union Sen Žiloaza, pre toga napadač norveškog prvaka Bode Glimta, Viktor Bonifajs. On je povređen već duže vreme i ne može da pomogne saigačima u Bakuu.

Karabag je napravio najveći uspeh ui istorji kluba, pa nema šta da izgubi četa Gurbana Gurbanova. Alonsova mašinerija je bez poraza na 34 zvanične utakmice ove sezone, što je rekord nemačkog fudbala. Bajer je grupnu fazu Lige Evrope završio sa svih šest pobeda i juri rekord Viljareala u ovom takmičenju koji je vezao devet trijumfa.

Osim Bonifejsa, Alonso ne može da računa ni na Brazilca Artura. Domaćin ima trojicu odsustnih, suspendovane zbog kartona Elvina Džafargulijeva i Hulija Romaoa, kao i povređenog Kevina Medinu.

18.45: (4,40) Sparta Prag (3,70) Liverpul (1,80)

Trener Leverkuzena je u grupnoj fazi Lige Evrope na pet od šest utakmica davao šansu rezevnom golmanu Mateju Kovaru, a videćemo da li će Čeh da nastavi da brani u Ligi Evrope ili će među stative prva opcija, Finac Lukas Hradecki.

LIGA EVROPE – OSMINA FINALA (PRVE UTAKMICE)

Sreda

Sporting – Atalanta 1:1 (1:1)

/Paulinjo 17 – Skamaka 39/

Četvrtak

18.45: (10,0) Karabag (5,20) Bajer Leverkuzen (1,37)

18.45: (2,15) Roma (3,45) Brajton (3,35)

18.45: (4,40) Sparta Prag (3,70) Liverpul (1,80)

21.00: (1,55) Benfika (4,10) Rendžers (6,00)

21.00: (2,80) Frajburg (3,15) Vest Hem (2,65)

21.00: (1,45) Milan (4,40) Slavija Prag (7,50)

21.00: (1,90) Marselj (3,50) Viljareal (4,10)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Liga EvropeĆabi AlonsoBajer LeverkuzenKarabagGurban Gurbanov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara