Ćabi Alonso (Reuters)
Ćabi Alonso (Reuters)

Biće skup kao Nagelsman, ali nećete žaliti para

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.02.24. | 09:55

Ćabi Alonso i do 25.000.000 evra, deluje da je pred Špancem raskršće sa tri puta

Vodi Ćabi Alonso Bajer Leverkuzen ka prvoj titulu i istoriji kluba, napada trofej u Ligi Evrope i zato je jedan od najpoželjnijih trenera današnjice. A pred njim su, kako se iz trenutne vizure čini, tri puta. Bajern, Liverpul ili ostanak na Baj areni. Poslednji, makar na prvi pogled, deluje najmanje realno, ali ne i nemoguće.

Engleski velikan je juče ostvario prvi kontakt sa Ćabijevim zastupnikom Injakijem Ibanjezom, to je, prema tvrdnjama Florijana Pletenberga i nemačkog Sky Sporta, učinio i Bajern. Jer i engleski i nemački gigant dele sudbinu - na kraju sezone ostaju bez trenera i nadaju se potpisu svog nekadašnjeg fudbalera.

Izabrane vesti

Ali, ako je verovati jednom od najpouzdanijih nemačkih medija, Alonso je otvoren da na kraju sezone preuzemo Bajernovo kormilo. Ništa čudno da najbolje što se od fudbalera i trenera pojavi u Nemačkoj, gotovo nužno dopadne bavarskih šaka. Tako je bilo i jula 2021. prve godine kada je klub sa Alijanc arene platio RB Lajpcigu rekordno obeštećenje od 25.000.000 evra za trenersko čudo, Julijana Nagelsmana. Sličnim putem mogao bi da krene i Alonso.

U ugovoru sa Verkselfom, oročenom do leta 2026. godine ne postoji klauzula, ali Španac i rukovodstvo imaju džentlmenski dogovor koji podrazumeva da mu klub neće stajati na putu ukoliko pozovu Bajern, Liverpul ili Real Madrid. Ipak, Farmaceuti neće baš dozvoliti da trenerska Zlatna koka i čovek koji je izveo fudbalsku alhemiju na Baj areni ode bez ikakve novčane naknade. Štaviše, biće Alonso papreno skup, otprilike u rangu Nagelsmana.

Pletenberg tvrdi da je lider Bundeslige već postavio cenu između 15.000.000 i 25.000.000 evra. Postoji tu još jedan detalj. Trenutno izlazna klauzula za Alonsa nije aktivna, ali ukoliko 42-godišnji stručnjak kojim slučajem odluči da ostane u Leverkuzenu i naredne sezone, leta 2025. fiksna cena za otkup biće 15.000.000.

Alonso je čovek koji bi garantovao početak nove ere kako u Liverpulu, tako i u Bajernu. Doduše, novopromovisani Bajernov čovek za sportska pitanja Maks Eberl, u slučaju da se posao sa Alonsom izjalovi, na umu ima Roberta De Zerbija kojeg izrazito ceni.

U Leverkuzenu su uvereni da mogu da zadrže Alonsa i naredne sezone.

„Ostajem smiren i optimističan. Najvažnije za trenere jeste da se osećaju lagodno i da imaju dojam da su na pravom mestu. Alonso zna šta ima ovde, ponovio je to više puta. Tako i radi sa ekipom i stručnim štabom svaki dan. Postoji puno toga što bi moglo da se desi, ali neće se sve obistiniti“, rekao je sportski direktor Leverkuzena Simon Rolfes za Frankfurter Rundschau.

Španac je u javnim nastupima bio prilično uzdržan o svojoj budućnosti, uglavnom gaseći euforiju novinara rečenicom da nema šta novo da kaže na tu temu. Kako bilo, ko god i kad god bude platio visoko obeštećenje, neće zažaliti.


tagovi

Ćabi AlonsoBajern MinhenBajer Leverkuzen

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara