Isko (©Reuters)
Isko (©Reuters)

Betis oživeo Iska i osigurao se klauzulom: Ko hoće da ga kupi, mora da plati 10.000.000

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.10.23. | 14:06

Doduše, obezbedio se na kratak rok, samo za januar...

Sedam meseci Isko je tumarao u potrazi za novim angažmanom, a ruku spasa pružio mu je čovek koji ga je lansirao u orbitu. Manuel Pelegrini je insistirao da Betis potpiše kreativnog vezistu i pored toga što se godinama mučio sa povredama i nije bio ni bleda senka onog igrača koji je pravio dar-mar u Malagi i na početku mandata u Real Madridu. 

Insistirao je i - nije pogrešio. Kod starog saradnika Isko je živnuo i očas posla uskočio u kopačke Serhija Kanalesa, te ga odmenio. Doneo je andaluškom klubu kreativnost i vic u igri, njegov potpis do sada se ispostavio kao pun pogodak. I možda na Benito Viljamarinu sada žale što mu nisu ponudili duži ugovor, ali makar su se za zimu obezbedili da ne ostanu bez lucidnog veziste. 

Izabrane vesti

U decembru prošle godine Isko se rastao u lošim odnosima sa Seviljom, sportski direktor Monći je nasrnuo na njega, a kasnije ga je izigrao Union Berlin sa kojim je imao sve dogovoreno. Betis je to iskoristio, mada navijači isprva nisu želeli da Isko obuče zeleno-beli dres, jer je prethodno branio boje gradskog rivala. Ali, u derbiju Andaluzije nikada nije zaigrao i to je bila olakšavajuća okolnost za dugogodišnjeg španskog reprezentativca. 

Klupsko rukovodstvo poslušalo je Manuela Pelegrina, međutim, Isku je ponuđen jednogodišnji ugovor. Vezista ga je prihvatio, a ubačena je i specijalna klauzula. Ko hoće da ga kupi, moraće da plati 10.000.000 evra, pišu španski mediji. Doduše, Verdiblankosi su se obezbedili na kratak rok, samo za januar.

Ne dođe li do produžetka saradnje, Isko će na leto postati slobodan igrač, tako da je otkupna klauzula tu samo u slučaju da neko zagrize u narednom prelaznom roku i pokuša Iska da odvede sa Benita Viljamarina posle samo šest meseci. Ipak, kako igra za očekivati je da mu Betis ponudi novi ugovor i na duže staze reši pitanje prvog kreatora igre.



tagovi

Isko AlarkonBetis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara