Smoleviči i Isolč spakovali po četiri gola, rezerve Minska i dalje neporažene

Vreme čitanja: 2min | sub. 04.04.20. | 18:03

Tri efikasna meča u beloruskoj ligi rezervi

Sem nekoliko mesta na planeti, fudbal u ostalima miruje. Belorusija i pored protesta navijača nastavlja da gura po svome, pa se i ovog vikenda, doduše pred gotovo praznim tribinama, nastavlja tamošnji šampionat. Takmičenje paralelno teče i u ligi rezervi, gde smo danas gledali tri utakmice.

Novajlija u ligi, ekipa Smoleviča uspela je da uništi Vitebsk i tako jedina posle tri runde zadrži prvo mesto na tabeli. Domaći su spakovali čak četiri gola gostima i tako nagovestili dobar plasman u ligi ove sezone – 4:0 (3:0).

Izabrane vesti

Već nakon uvodnih 45 minuta igre bilo je jasno da će Smoleviči pokupiti čitav plen. Vitebsk je poklekao već u trećem minutu, a samo osam minuta kasnije na semaforu je pisalo 2:0. Da sve bude gore po goste, domaći su u 40. minutu došli i do trećeg pogotka.

Drugo poluvreme je bilo znatno mirnije, ali Smoleviči ni tamo nisu propustili da pogode mrežu. U 68. minutu viđen je novi gol domaćina, koji je tako postavio konačan rezultat.

Istovetnu pobedu pred svojim navijačima slavio je Isolč Minsk protiv Slutska. Doduše, ovde se na razrešenje pitanja pobednika čekalo do početka drugog poluvremena – 4:0 (1:0).

Još u 38. minutu meča, Krasnov je doveo domaće u vođstvo, a ovi su sa golom prednosti otišli na veliki odmor. U nastavku se nisu zaustavili, pa je u 60. minutu Gomozov duplirao vođstvo, da bi u razmaku od četiri minuta između 74. i 78. minuta Doroško postigao još dva pogotka i tako postavio konačan rezultat.

Minsk je u prilično interesantnom duelu savladao Energetik BGU nakon preokreta napravljenog još u prvom poluvremenu, tokom kojeg su oba kluba bila osakaćena zbog crvenih kartona – 1:2 (1:2).

Energetik je poveo u petom minutu preko Tkačeviča, ali je crveni karton Vojne u 33. minutu uticao na to da Minsk preuzme inicijativu. Lucki je u 36. minutu poravnao rezultat, a Rolović samo dva minuta kasnije doneo vođstvo timu iz prestonice. Do kraja je i Kasarab dobio crveni karton za goste, ali je Minsk ipak sačuvao prednost i odneo pobedu.

BELORUSIJA REZERVE – 3. KOLO

Četvrtak
Dinamo Minsk II – Torpedo Žodino II 1:0 (0:0)
Belšina II – Gorodeja II 4:0 (1:0)

Petak
Brest II – Slavija Mozir II 2:0 (0:0)
BATE II – Ruh Brest 1:4 (0:3)
Šahtjor Soligorsk II – Neman II 1:1 (1:1)

Subota
Smoleviči II – Vitebsk II 4:0 (3:0)
Isolč Minsk II – Slutsk II 4:0 (1:0)
Energetik BGU II – Minsk II 1:2 (1:2)

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara