Foto: AFP
Foto: AFP

Bez drame u Kopa Sudamerikani: Seara se prošetala kroz grupnu fazu

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.05.22. | 04:34

Lanus sačuvao lidersku poziciju, Sao Paulo na visini zadatka iako nije imao rezultatski motiv

U noći između srede i četvrtka u Kopa Sudamerikani su odigrane poslednje utakmice Grupa A, D i G. Ipak, iako je situacija uoči šestog kola obećavala neizvesnost, u poslednjih 90 minuta grupne faze nije bilo. Svi lideri preživeli su udare rivala i zadržali se na vrhu.

Najneizvesnije je bilo u Grupi A gde su uoči šeste runde Lanus i Barselona imali po osam bodova, a Vonderersi jedan manje. Ipak, Lanus je minimalnim rezultatom savladao poslednjeplasirani Metropolitanos i kao lider otišao u nokaut fazu, dok su u drugom meču Barselona i Vonderersi podelili bodove. Argentinski tim je slavio golom Bragijerija u 51. minutu, ali je pravo čudo kako Metropolitanos nije doživeo rezultatsku katastrofu, s obzirom na to da je domaćin uputio ččak 24 udarca ka njegovom golu, ali i zbog činjenice da su gosti pola sata igrali sa igračem manje.

Izabrane vesti

U Grupi G bitku su u direktnom okršaju vodila dva tima – Seara i Independijente. Brazilski tim je imao tri boda prednosti i za dva gola bolji gol-količnik, te je Independijente imao imperativ pred svojim navijačima da slavi sa minimum dva gola razlike. Ipak, golovima u nadoknadi prvog i drugog poluvremena Seara je po drugi put tukla argentinskog predstavnika i stopostotnim učinkom obezbedila plasman u nokaut fazu.

U grupi D, poslednjoj od večerašnje tri, nije bilo nimalo drame. Sao Paulo je još u prošlom kolu osigurao prvo mesto, ali je i pored toga savladao Ajakučo u poslednjem kolu minimalnim rezultatom. Iako nije mogao da prestigne brazilski tim na čelu, Everton je takođe bio na visini zadatka do samog kraja i pobedom nad Vilstermanom se oprostio od takmičenja – 2:0.

KOPA SUDAMERIKANA - 6. KOLO

Četvrtak

GRUPA A

Lanus – Metropolitanos 1:0 (0:0)

/Bragijeri 51/

Vonderers – Barselona 0:0

GRUPA D

Sao Paulo – Ajakučo 1:0 (0:0)

/Kajo 72/

Vilsterman – Everton 0:2 (0:0)

/Sosa 83, Kuevas 90/

GRUPA G

Independijente – Seara 0:2 (0:1)

/Lindoso 45+5, Mendoza 90+1/

La Gvaira – General Kabaljero 0:1 (0:1)

/Fernandez 32/



tagovi

Kopa Sudamerikana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara