Ilustracija (©Starsport)
Ilustracija (©Starsport)

Obračun za titulu između Partizanovih starih neprijatelja

Vreme čitanja: 3min | sre. 15.05.24. | 14:16

Opšta ludnica u danskoj Superligi tri kola pre kraja, četiri tima su u dva boda, pa meč Brendbija i Nordsjelanda (sreda, 20) može mnogo da odluči

Još uvek je svež u sećanju navijača Partizana debakl u prethodnim evropskim kvalifikacijama. Dugo će se još pamtiti onih 0:6 u dvomeču sa Nordsjelandom, pogotovo petarda u Danskoj. Ove sezone bi Tigrovi mogli da krunišu sezonu sa jednim još većim uspehom od samog plasmana u grupnu fazu Lige konferencije – osvajanjem titule, druge u klupskoj istoriji.

Tri kola pre kraja Superlige Danske Nordsjeland ima i dalje realnu šansu da se domogne trona. Potpun je haos na vrhu tabele plej-ofa, Kopenhagen i Midtjiland su lideri sa po 58 bodova, dok ih Nordsjeland i Brondbi prate sa po 56.

Izabrane vesti

Danas Partizanovom dželatu na putu ka tituli stoji još jedan čovek kojeg su pomalo zamrzeli u Humskoj ulici – Ohi Omoidžuanfo. Ovaj norveški fudbaler je u sezoni 2022/2023 nastupao za zakletog neprijatelja crno-belih Crvenu zvezdu, čak je u jednom Večitom derbiju bio i junak, postigao je gol u trijumfu od 2:0.

Omoidžuanfo je jedan od najboljih igrača Brendbija ove sezone, apsolutno se isplatilo timu iz prestonice onih 1.350.000 evra, koliko je platio Beograđanima obeštećenje za njega. Drugi je strelac ekipe sa 10 golova i dve asistencije iz 32 meča ove sezone, od toga je dva pogotka postigao u plej-ofu.


20.00: (2,65) Brendbi (3,60) Nordsjiland (2,55)


U jednom trenutku je delovalo da će Ohi podići trofej na kraju sezone, i to sa kapitenskom trakom oko ruke, ali onda su počeli da pogađaju ekipu brojni pehovi sa povredama. Epilog: U poslednja tri kola su plavo-žuti osvojili samo jedan bod, zbog čega su pali sa prve na četvrtu poziciju.

Ako tu i ostane, Brendbi neće igrati u Evropi sledeće sezone. Prema propozicijama, prvak će u kvalifikacije za Ligu šampiona, drugoplasirani zajedno sa osvajačem Kupa Danske Silkeborgom u kvalifikacije za Ligu konferencije, dok će trećeplasirani morati da odigra najpre baraž protiv osvajača plej-auta.

Pred susret sa Nordsjelandom Brendbi je ponovo pogodio maler. Povredio se i vezista Matijas Greve, pa je poput Sona Klajbera i Jaspera Serensena otvorio bolovanje. Protiv Nordsjelanda neće igrati ni Frederik Alves, on je u prošlom kolu protiv Kopenhagena (1:3) dobio crveni karton i sada je suspendovan. Barem je se Matijas Kvistgarden oporavio i biće u konkurenciji za tim.

Nordsjeland je u fenomenalnoj formi, poslednji poraz u prvenstvu je doživeo još 26. februara, na gostovanju Kopenhagenu (0:2). Od tada je zabeležio osam pobeda i dva remija.

U poslednja četiri kola samo je Brendbi uspeo da se suprodstavi Tigrovima. Posle pobede nad Orhusom sa 7:2, u Farumu je domaći tim morao da se zadovolji samo bodom. Brendbi je izvukao 1:1. Posle toga je Nordsjeland savladao ponovo Orhus (3:1), a zatim i Silkeborg (4:1).

Nordsjeland ima strašan napadački potencijal (sećaju se partizanovci) i kada im se otvori utakmica kako treba umeju da budu ekstremno efikasni. U Ligi konferencije, iako nisu prošli grupu, imali su dve moćne pobede. Nad Ludogorecom sa 7:1 i Fenerbahčeom 6:1. Od početka plej-ofa, na sedam mečeva su Tigrovi postigli 21 golova, u proseku tri po meču!

Brendbiju su zatresli mrežu na svakom od poslednjih sedam okršaja. U ovoj sezoni, u avgustu je u Farumu bilo 3:1 za Nordsjeland, a u drugom susretu ligaškog dela, u oktobru, Brendbi je u Kopenhagenu slavio sa 2:1. Kvota u Mozzartu na to da će i osmi uzastopni put na njihovim duelima da dođe igra GG je 1,52.


-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------


DANSKA 1 (PLEJ-OF) – 30. KOLO

Sreda

20.00: (2,65) Brendbi (3,60) Nordsjiland (2,55)

Četvrtak

18.00: (2,30) Orhus (3,40) Silkeborg (3,10)

20.00: (1,75) Kopenhagen (3,60) Midtjiland (4,90)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Danska 1NordsjelandBrondbiOhi OmoidžuanfoFK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara