Ovako je bilo do sada, a od leta? (©Reuters)
Ovako je bilo do sada, a od leta? (©Reuters)

Enrikeova metla na Parku prinčeva! Vila hoće Solera, mogu da idu i Škrinijar, Ugarte i Mukijele

Vreme čitanja: 3min | sre. 15.05.24. | 14:06

Nije samo Embape na izlaznim vratima…

Kilijan Embape je shvatio da ako hoće najveće trofeje ne sme da ostane u Parizu. Kejloru Navasu nikada se nije dopadalo to što možda i nezasluženo u senci Đanluiđija Donarume. Levin Kurzava je već odavno rekreaivac koji na Parku prinčeva samo prima platu. Ali to neće biti jedini odlasci ovog leta, jer Pari Sen Žermen želi da raskrsti sa mnogim igračima čijim partijama nije zadovoljan.

Najzvučnije ime među njima navodno je ono Milana Škrinijara, iako Slovan ni ne razmišlja o odlasku. Ali kako piše ugledi Ekip trener Luis Enrike smatra da Škrinijar, iako mu je bio starter veći deo sezone, nije baš idealan igrač stil igre koji on želi da forsira. Jeste on odličan štoper, maltene su plakali u Interu kada je rešio da ide, ali španski trneri kao po navici žele da na centralnim bekovima imaju maltene “desetke” i rešeni su da tu ideju guraju do kraja. Opet, sam igrač nema nameru da ide i pitanje je da li će PSŽ uspeti da ga ubedi da se predomisli.

Izabrane vesti

Drugačija je situacija sa Karlosom Solerom, on je imao sporednu ulogu, a sada ima ponudu da se preseli u Aston Vilu. Samo je pitanje koliko će PSŽ da traži za igrača koga je doveo za 18.000.000 evra. Posebno sada kada se zna da će Vila igrati Ligu šampiona naredne sezone.

Na izlaznim vratima je i desni bek Nordi Mukijele, još jedan iz grupe onih koji nisu imali značajnu minutaž, s tim da nekadašnji igrač Lajpciga ima ugovor do 2027. I platu kakvu ne daje baš svako. Što znači da će on otići samo ako stigne poziv nekog kluba koji se bori za trofeje. Prošlog leta su zvali i Bajern i Čelsi, ali tada PSŽ nije bio spreman za rastanak. Probali su isti timovi i u januaru, opet ništa, u međuvremenu je Bajern kupio Sašu Boea, videćemo da li će se ponovo vratiti.

Spisak onih čijim se odlascima PSŽ ne bi protivio zaokružuje Mauel Ugarte, koji je prošlog jula stigao iz Sportinga za čak 60.000.000 evra, ubedljivo najviše je koštao iz ovog kvarteta, čak i redovno bio starter, ali opet – Enrike nije zadovoljan i misli da može da nađe bolje rešenje. Ekip piše da menadžeri već nude Urugvajca po Italiji, konkretno Milanu i Juventusu, pitanje da li oni mogu da plate i koliko.

Sa druge strane, Randal Kolo Muani i Gonsalo Ramos sigurno ostaju, iako je pitanje da li su opravdali uloženih 95.000.000, odnosno 65.000.000 evra. Mada je pitanje i koliko su mogli pored Embapea, Bredlija Barsole i Usmana Dembelea.

Ubuduće bi za njih moglo da bude više prostora. Jer sasvim je jasno da će PSŽ izgledati sasvim drugačije naredne seone. Čini se, bar bez trojice startera iz ove sezone.

LIGA 1, zaostale utakmice

21.00: (2,15) Nica (3,75) PSŽ (3,15)

21.00: (3,65) Rems (3,80) Olimpik Marselj (1 95)



tagovi

Milan ŠkrinijarPari Sen ŽermenManuel UgarteKarlos SolerNordi MukijeleLetnji prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara