Đorđe Petrović (©Reuters)
Đorđe Petrović (©Reuters)

Vri za Evropu: Plavci napadaju “kotu 6”, Njukasl može da prestigne Totenhem

Vreme čitanja: 3min | sre. 15.05.24. | 13:43

Premijer liga: Dva odložena meča u Brajtonu i Mančesteru mogli bi večeras da iskristališu situaciju pred nedeljnih poslednjih 90 minuta šampionata

Za vikend se spušta zavesa na Premijer ligu. Ostaje da vidimo ko će biti šampion. Siti ima meč loptu posle pobede nad Totenhemom u Londonu, dva velika boda više od Arsenala, ali mora da pobedi Vest Hem (17.00) na Etihadu u poslednjem kolu zbog slabije gol-razlike u odnosu na Tobdžije.

Luton se 99,99 odsto vraća u Čempionšip, kao i Barnli i Šefild Junajted. Šeširdžije imaju samo matematičke šanse, dok se Notingem i ove sezone verovatno spasao u finišu, kao u prethodnom šampionatu. Aston Vila će u Ligu šampiona, dok je velika borba za “kotu 6” i Ligu Evrope. Kandidati su Njukasl, zahuktali Čelsi sa po 57, dok Mančester Junajted ima tri boda manje, ali i šansu da kroz FA kup izbrori drugorangirano takmičenje na Starom kontinentu. U finalu na Vembliju krajem meseca će odmeriti snage sa gradskim rivalom Sitijem.

Izabrane vesti

-------------------------------------

KALKULACIJE ZA LIGU EVROPE I LIGU KONFERENCIJE

Ako Junajted ne osvoji FA Kup, šesto mesto vodi u Ligu Evrope, a sedmo u Ligi konferencija.

Ako Junajted osvoji FA kup i bude šesti ide u Ligu Evrope, a sedmoplasirani u najslabije evropsko takmičenje.

Ako Junajted osvoji FA kup i bude sedmi ili osmi u Premijer ligi on ide u Ligu Evrope, a šesto mesto vodi u Ligu konferencije.

---------------------------------------

Rasplet će se znati tek za 10 dana posle finalnog meča na Vembliju, a danas igraju sva tri kandidata za Evropu. Čelsi, posle serije od tri pobede, putuje u Brajton (20.45), dok 15 minuta kasnije (21.00) Mančester Junajted na Old Trafordu čeka Njukasl.

Čelsi i Njukasl mogu da stignu Totenhem na mestu broj 5 ako dobiju oba meča, a Pevci budu poraženi u poslednjem kolu u Šefildu protiv "fenjeraša". Peta pozicija donosi grupnu fazu Ligu Evriope.

Tim Maurisija Poketina, čini se, kasno je upalio motore, igra odlično u poslednje vreme, pa je favorit protiv ove sezone slabog Brajtona. Roberto de Zerbi sa Galebovima ne uspeva ono štio je Grejem Poter uradio pre nego što se uputio na Stamford Bridž i nije se proslavio na klupi nekadašnjeg engleskog i evropskog šampiona.

20.45: (3,50) Brajton (3,50) Čelsi (1,95)

Kadrovska situacija kod Plavaca se poboljšava. Poketino ne može da računa samo na Fernandeza, Fofanu, Laviju i Sančeza. Brajton ima više problema. Fale Estupinjan, Ferguson, Marč, Milner, Mitoma, Van Hek i Hinšelvud. Čelsi je u prvom delu šampionata slavio protiv Brajtona u Londonu sa 3:2, a dva gola delo je Argentinca Enca Fernadeza, koji je van stroja zbog povrede i neće se vraćati na teren ove sezone. Na golu će stajati odlični srpski reprezentativac Đorđe Petrović.

KOL PALMER DAJE GOL BRAJTONU - KVOTA U MOZZARTU JE 2,50.

Dok se sprema čistka na Old Trafordu, verovatno će “metla” da radi i za Erika ten Haga, Junajted mora da završi mučnu sezonu. Čini se da su sv karte bačene za finale FA kupa koje bi moglo da koliko-toliko spasi košmarni šampionat u Premijer ligi. Tim sa Teatra snova je u nokdaunu, ima samo bod u poslednja tri kola, bez gola je 180 minuta.

21.00: (2,85) Mančester Junajted (3,60) Njukasl (2,35)

Rafael Varan je najavio odlazak na kraju sezone. Povređeni su Lindelof, Megvajer, Malasija, Maunt i Šo kod domaćina, dok gosti ne mogu da računaju na Botmana, Laskelsa, Milija, Targeta, Viloka i suspendovanog zbog klađenja Italijana Tonalija. Njkasl mora da ide na pobedu ako želi da sve drži u svojim rukama. Svrake imaju ulogu blagog favorita u Mančesteru. U slučaju da sa Čelsijem ili sa Junajtedom na kraju sezone budu imali isti broj bodova, biće verovatno šesti jer ima mnogo bolju gol razliku od oba takmaca.

U prvom delu šampionata je Njukasl dobio narednog rivala sa 1:0 golom Entonija Gordona.

------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

PREMIJER LIGA - ZAOSTALI MEČEVI 34. KOLA

Utorak

Totenhem - Mančester Siti 0:2 (0:0)

/Haland 51, 91penal/

Sreda

20.45: (3,50) Brajton (3,50) Čelsi (1,95)

21.00: (2,85) Mančester Junajted (3,60) Njukasl (2,35)

***kvote su podložne promenama



tagovi

NjukaslMančester JunajtedČelsiPremijer ligaBrajton

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara