Kosović, Rikardo, N. R. Miletić, Zdjelar i Pantić
Kosović, Rikardo, N. R. Miletić, Zdjelar i Pantić

Bez kog igrača Partizan ne može da se zamisli?

Vreme čitanja: 3min | uto. 02.10.18. | 16:58

Brojevi kažu – Valijente je nezamenjiv, Ćelavi Miletić zakucan u prvih 11, Janković najčešće menjan, šta je sa Enakeom i Lolom

Odnos igrač-trener zasniva se na poverenju“, reče prošle sedmice Zoran Mirković, a bez obzira što fudbal nisu (samo) brojevi, oni pokazuju da trener Partizana najviše veruje – Danilu Pantiću. Mladi reprezentativac Srbije odigrao je najviše minuta otkako je nekadašnji defanzivac reprezentativnog kalibra preuzeo komandnu palicu umesto Miroslava Đukića, profilisavši se u fudbalera bez kog se tim popularnog Bate ne može zamisliti.

Od 12 takmičarskih utakmica koje je Mirković vodio (ne računajući duel sa lučanskom Mladosti kad je na klupi sedeo Žarko Lazetić), pozajmljeni vezista Čelsija je bio starter čak na 11 – najviše u aktuelnom kadru – propustio je jedino gostovanje u Lazarevcu u okviru šesnaestine finala Kupa Srbije protiv Kolubare, a poseban šmek njegovom statusu daje podatak da je svaki put kad je počeo i završio meč, izuzev onog u Zemunu pre skoro dva meseca, jer je sedam minuta pre kraja prepustio mesto Saši Zdjelaru.

Izabrane vesti

Sa ukupno 983 minuta na terenu, Pantić je najprisutniji Partizanov fudbaler za vreme Mirkovićevog mandata, a zanimljivo je da su osim njega 11 utakmica odigrali još samo Svetozar Marković i Goran Zakarić. S tim da je talentovani štoper jednom više menjan, zbog čega se zaustavio na koti 927, a visoko mesto novajlije iz sarajevskog Željezničara posledica je činjenice da je posle tri uvodna susreta, kad je završavao pre kraja, svaki naredni igrao punim kapacitetom.

E, sad...

Mark Valijente

Sve njih bi daleko iza sebe ostavio Nemanja R. Miletić. Univerzalac u odbrani Partizana, čas prisutan kao štoper, čas kao desni bek, skupio bi verovatno maksimalnih 1.080 minuta na 12 utakmica da nije bio isključen protiv OFK Bačke, zbog čega je „kratak“ 18 minuta sa tog i još 180 za naredna dva meča, koliko je bio kažnjen zbog udaranja Milana Makarića. Bilo kako, Ćelavi je odnosom prema dresu – tom nemerljivom kategorijom kakavu ceni pre svih publika – osigurao sebi status fudbalera koji ima zagarantovano mesto u prvih 11. Bar dok je Mirković trener.

A kakvo je poverenje izgradio sa drugim štoperom pokazuje podatak da otkako je seo na klupu Bata nikad nije izveo iz igre Marka Valijente, uz napomenu da je Španac zbog premora propuštao gostovanja u Zemunu, Šapcu i Lazarevcu. Zajedno sa Valijenteom, na koti 810 je njegov nekadašnji saigrač iz Makabi Haife, Vladimir Stojković, takođe, akter devet utakmica. Nije menjan ni njegov mlađi kolega među stativama, Filip Kljajić.

Kad smo kod izmena, znate li kog fudbalera od 26 koliko ih je koristio u dosadašnjem toku sezone, Zoran Mirković najčešće menjao? Mada ima onih koji mu spočitavaju da favorizuje Crnogorce, zbog rada u selekciji Sokolova, Bata je na primeru Marka Jankovića pokazao da kod njega nema protekcije, pa je reprezentativca nekada nam bratske republike izveo iz igre pet puta. Više nego bilo kog drugog igrača. Jednom, ruku na srce, prinudno, zbog povrede protiv Bešiktaša.

Od letošnjih novajlija, za pristojnu minutažu još nisu uspeli da se izbore Milan Lola Smiljanić – doveden dok je trener bio Miroslav Đukić – i Gabrijel Enake, dok svi ostali (Zakarić, Valijente, Gomeš, Nikolić, Šćekić) mogu da se pohvale zadovoljavajućim statusom.

MINUTAŽA KOD MIRKOVIĆA

Danilo Pantić 983
Svetozar Marković 927
Goran Zakarić 915
N. R. Miletić 882
Vladimir Stojković 810
Mark Valijente 810
Rikardo Gomeš 789
N. G. Miletić 613
Saša Zdjelar 609
Nebojša Kosović 569
Nemanja Nikolić 569
Marko Janković 559
Aleksandar Šćekić 541
Slobodan Urošević 397
Đorđe Ivanović 288
Filip Kljajić 270
Miroslav Vulićević 260
Gabrijel Enkae 224
Milan Smilajnić 219
Armin Đerlek 200
Ognjen Ožegović  90
Bojan Ostojić 90
Zlatan Šehović 88
Saša Ilić 74
Sejduba Suma 73
Luka Cucin 26

FOTO: Star sport


tagovi

Danilo PantićNemanja R. MiletićZoran MirkovićMark Valijente

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara