FOTO: MN Press
FOTO: MN Press

Bez minuta u Zvezdi nema ni poziva u reprezentaciju

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.11.23. | 12:09

Grejam Arnold očigledno ne pridaje značaj starim zaslugama

Punih mesec dana Barak Bahar nije pružio nikakvu šansu Milošu Degeneku. Od osmog oktobra i duela protiv Radničkog u Kragujevcu nije osetio stasiti defanzivac takmičarski fudbal. Sve to kumovalo je odluci selektora Australije Grejama Arnolda da ne dobije poziv u reprezentaciju za početak kvalifikacija za Mundijal 2026, uprkos činjenici da ostala imena u zadnjoj liniji Sokeruza baš i ne ulivaju strah u kosti.

Bio je momak iz Knina jedan od najzaslužnijih za odličan rezultat Australije na Svetskom prvenstvu u Kataru i plasman u osminu finala, tek drugi put u istoriji. Kenguri su uspeli da u Dohi iza sebe ostave Dansku i Tunis, a Degenek je bio najjača karika u defanzivnom lancu. Kasnije je pružen i sjajan otpor ispostaviće se svetskom šampionu Argentini u osmini finala, gde je u nadoknadi propuštena šansa za produžetak.

Izabrane vesti

Nepunih godinu dana prošlo je od dobrih izdanja na Bliskom istoku, ali je očigledno to već dovoljno dug vremenski period da Arnold stavi Degenekove velike zasluge u zapećak bar privremeno. Dolazak Nasera Đige u smiraj letnjeg prelaznog roka u potpunosti je istisnuo Degeneka iz postave, pošto čitavih 90 minuta nije odigrao još od 19. avgusta, što je desetak dana pre dolaska igrača iz Burkine Faso na Marakanu.

FRAJBURG (1,15) (8,00) TSC Bačka Topola (16,00)

Nije bilo očekivano da će zbog toga izostati Arnoldov poziv prvi put posle dosta vremena. Osim Harija Sautera iz Lestera (koji pritom nije Premijerligaš ove sezone), Australija nema ni jedno iole poznatije ime na poziciiji centralnog beka. Za državni tim Degenek je debitovao 2016. godine, a do sada je odigrao 42 utakmice uz jedan pogodak. Učestvovao je na Mundijalima i u Rusiji i Kataru.

Pohod ka plasmanu na Svetsko prvenstvo 2026. u SAD-U, Meksiku i Kanadi Sokerozi kreću duelima protiv totalnog autsajdera Bangladeša 16. novembra i znatno ozbiljnije Palestine 21. novembra. Taj meč biće odigran na neutralnom terenu u Kuvajtu, gde će Palestinci igrati svoje domaće utakmice.



tagovi

Miloš Degenek

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara