©Star Sport
©Star Sport

Bez Mirka nema mira u Zvezdi

Vreme čitanja: 3min | pon. 09.10.23. | 09:14

Barak Bahar mora da pronađe način da na terenu zaštiti upravo svog najboljeg igrača, je Crvena zvezda s obzirom na individualan kvalitet igrača kao što su Hvang, Stamenić i Kanga, mora da ima apsolutnu kontrolu lopte protiv većine timova protiv kojih igra, ali joj trenutna postavka igre u najvećoj meri to ne dozvoljava

U poslednje tri i po godine trojica trenera vodila su Crvenu zvezdu, stizala su pojačanja različitog igračkog pedigrea, ličnih primanja i visine obeštećenja, ali je i kod Dejana Stankovića, Miloša Milojevića i Baraka Bahara isti igrač bio je lider ekipe - Mirko Ivanić. Vezista iz Bačkog Jarka, čiji temperament sam po sebi nije nametljiv, prirodno se nametnuo i isticao kao istinski lider Crvene zvezde. To se po ko zna koji put potvrdilo i na jučerašnjem meču u Kragujevcu, koji je uprkos ponovljenim problemima u organizaciji igre crveno-belih, stavljen pod kontrolu upravo zahvaljujući najboljem igraču srpskog šampiona.

Pad u igri Crvene zvezde na početku sezone većina fudbalske javnosti vezuje za veliki broj novih igrača i promenu starne postave koja je uigravana čitavog leta, ali nema dileme da je jedan od ključnih faktora bilo to što čitavog avgusta u timu nije bilo upravo Mirka Ivanića. Svakoj ekipi je najteže kada na gorućem mestu u timu, odakle stiže sigurnost čitave ekipe, nema igrača koji drži konce u svojim rukama. Na Baraku Baharu je sada pronađe način da oko Ivanića izgradi ostatak veznog reda i učini ga da njegov manevar bude dominantan i protiv mnogo ozbiljnijih timova nego što je Radnički.

Izabrane vesti

O tome koliko je Ivanić bio važan i za prethodne trenere pokazala je činjenica da je kod Dejana Stankovića, u sezonama 2020/2021 i 2021/2022 odigrao čak 103 utakmice u svim tačmičenjima i postigao 44 gola, uz 26 asistencija. Nekadašnji kapiten Vojvodine prodisao je upravo kod sadašnjeg trenera Ferencvaroša, koju mu je pružio mnogo više slobode u ofanzivnim akcijama i omogućio mu da iskaže svoj potencijal.

Vrhunac Stankovićeve ere na klupi srpskog šampiona bio je dvomeč sa Milanom, gde je upravo Ivanić potvrdio da je igrač za velika dela.

"Ivanić u zadnje dve godine igra strašan fudbal. Po meni on može da igra u bilo kojoj ekipi u ligi petice. Trebalo je samo malo strpljenja, pažnje, da mu se da na važnosti. Da se posvetiš jednom fenomenalnom čoveku. Kakvu god ulogu da mu daš na terenu, on će to ispuniti. On je igrač za lige petice, bez sumnje", rekao je u martu prošle godine Dejan Stanković.

A da u tom potencijalu zapravo ne postoje granice pokazala je sitacija iz 44. minuta utakmice na Čika Dači, kada se Ivanić posle dodavanja odličnog Lučića, kao na malom fudbalu prošetao kroz odbranu i odložio loptu u donji levi ugao gola nemoćnog Stojana Lekovića. Upravo su trenuci nakon Ivanićevih golova pokazali su koliki je značaj veziste iz Bačkog Jarka za ovaj tim, kako na terenu, tako i u svlačionici. Sve novajlije, poput Hvanga, Olajinke i Endijajea s nevericom i oduševljenjem su klimale glavom nakon poteza sjajnog igrača. Da zajedno sa Aleksandrom Dragovićem predstavlja istinskog lidera ovog tima, pokazuju i momenti kada Ivanić upravo oko sebe okuplja ostatak igrača i uliva im samopouzdanje, kako bi konačno sav taj individualni kvalitet uspeli da stave u službu tima.

Barak Bahar mora da pronađe način da na terenu zaštiti upravo Ivanića, aktivira ostale igrače i ne dozvoli sve napadačke akcije gotovo isključivo zavise od njegovog učinka. Zvezdi u sredini terena, s obzirom na individualan kvalitet igrača kao što su Hvang, Stamenić i Kanga, mora da ima apsolutnu kontrolu lopte protiv većine timova protiv kojih igra, ali joj trenutna postavka igre u najvećoj meri to ne dozvoljava. Ipak, Crvene zvezda i njen stručni štab su upravo zahvaljujući Mirku Ivaniću obezbedili mir za rad u naredne dve reprezentativne nedelje, pa ostaje da se vidi da li će to biti dovoljno da se kockice u igri srpskog šampiona konačno sklope.



tagovi

Mirko IvanićBarak Bahar

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara