Kris Vondolovski (Reuters)
Kris Vondolovski (Reuters)

Bez starca nema udarca, Real Solt Lejk osetio zemljotres Vondolovskog (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.10.20. | 05:44

San Hoze slavio na domaćem terenu i učvrstio se u plej-of zoni Zapada

Možda prosečan ljubitelj fudbala u Srbiji ne zna, ali Kris Vondolovski je veliko ime u MLS-u. Jedno od najvećih u istoriji. Godine stižu, ulazak u petu deceniju sve je bliži, ali Vondo ne namerava da se zaustavi. Ove sezone neće biti zlatna kopačka najkvalitetnijeg fudbalskog takmičenja Severne Amerike kao što je to činio 2010. i 2012. godine, ali će se sigurno šunjati po šesnaestercima i s vremena na vreme donositi bodove San Hozeu. To je sa dva pogotka učinio i večeras protiv Real Solt Lejka – 2:0.

U 38. godini života Vondolovski želi da se osigura da ga još dugo niko neće stići na večnoj lisiti najboljih strelaca MLS-a. Nakon večerašnja dva gola, ukupno je dobacio do brojke od 165. Na spisku najboljih 10 aktivni su još Kej Kamara sa 129, odnosno Bredli Rajt-Filips 112. Nijedan od njih nije mlađi od 35 godina. Dakle, rekord ima poprilično jaku potporu.

Izabrane vesti

Večeras je učvrstio svoj San Hoze u plej-of zoni Zapadne konferencije, a meč protiv Real Solt Lejka bio mu je 24. u karijeri na kojem je postigao više od jednog gola. Beži mu samo legendarni Lendon Donovan sa 32.

Vondolvski je prethodnih deset sezona završavao sa dvocifrenim brojem prvenstvenih pogodaka, a ako ovako nastavi smeši mu se i jedanaesta.







tagovi

Kris VondolovskiMLSSan Hoze Zemljotresi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara