Dominik Soboslaj (©LFC)
Dominik Soboslaj (©LFC)

Biće evrogolova na Enfildu, samo da Klop nađe pravo mesto momku s Džerardovom tetovažom

Vreme čitanja: 2min | ned. 02.07.23. | 17:14

Liverpul potvrdio treće najskuplje pojačanje u klupskoj istoriji

Od starta letnje fudbalske pijace, najglamuroznije su se šepurili Arsenal, Čelsi i Njukasl, a Liverpul je nekako iz drugog plana dao bombastičan odgovor preselivši u svoje redove jednog od najtalentovanijih ofanzivnih vezista Evrope. Dominik Soboslaj je od danas i zvanično član Redsa, a kako su za njegovo dovođenje iz Red Bul Lajpciga aktivirali izlaznu klauzulu od 70.000.000 evra, Mađar je stekao etiketu trećeg najskuplje plaćenog fudbalera u istoriji slavnog engleskog kluba.

Biće evrogolova na Enfildu - garantuje viđeno od Soboslaja poslednjih godina u Bundesligi. Jedna od najubojitijih dalekometnih haubica nemačke elite potpisala je ugovor na pet godina, a Jirgenu Klopu ostaje da mu pronađe idealno mesto u svojoj omiljenoj 4-3-3 formaciji. Godinama unazad Liveprul je bio poznat po napadačkom trozupcu, Salah, Firmino, Mane, revolucija je počela odlaskom Senegalca u Bajern prošlog leta kada je stigao Darvin Nunjez, nešto kasnije i Luis Dijaz. Soboslaj je po vokaciji desetka, a povremeno je umeo da igra kako na levom, tako i na desnom krilu. U svakom slučaju Liverpul je svom treneru obezbedio vrhunsku opciju više u rotaciji.

Izabrane vesti

A ta opcija nosiće broj 8, po uzoru na svog idola Stivena Džerarda kojem je taj broj na leđima pripadao do 2015. godine i kraja karijere.

"Imam tetovažu posvećenu Stivenu Džerardu. Kada sam bio klinac nisam toliko gledao fudbal, ali gledao bih kada god bi se igrala Liga šampiona, a on je bio jedan od najvećih", rekao je je Soboslaj koji na ruci, na maternjem jeziku ima istetovirane Džerardove reči 'Talenat je božanski blagoslov, ali bez neverovatne volje i poniznosti ništa ne vredi".

Nisu Redsi imali pravu konkurenciju u borbi za potpis Mađara jer se samo sporadično pominjao Njukasl, premijerligaš je u minut do 12, poslednjeg dana juna meseca aktivirao izlaznu klauzulu koja bi isparila iz ugovora već početkom jula. Tako se Soboslaj na listi najskupljih transfera u istoriji Liverpula pozicionirao odmah iza Virdžila Van Dajka (84.650.000) i Darvina Nunjeza (80.000.000 + eventualnih 20.000.000).

Bio je i ostao rekorder kao najskuplje prodati Mađar svih vremena. Jer je već transferom iz Salcburga u Lajpcig vrednim 22.000.000 evra porušio rekord Balaša Džudžaka čiji je transfer iz Anžija u moskovski Dinamo od pre deceniju i kusur vredeo 19.000.000. Sa novopečenih 70.000.000 na vidiku nema zemljaka koji bi mogao da mu ugrozi laskav rekord.

Dok ne počne da postiže i namešta golove u dresu Redsa, da se podsetimo učinka iz Lajpciga - odigrao je 91 meč, postigao 20 i namestio 22 gola.


tagovi

Dominik SoboslajLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara